Лайм

Прихильника РФ Роджера Вотерса перевіряє поліція: на концерті в Берліні він одягнувся як нацист

Музиканта можуть покарати за вбрання та концертний реквізит

Колишній учасник легендарного англійського гурту Pink Floyd Роджер Вотерс, який зганьбився через підтримку РФ, спровокував новий скандал своїм виступом у столиці Німеччини. Шанувальник Росії вийшов на сцену в наряді, що нагадує форму нацистського офіцера. Поліція Берліна розпочала кримінальне розслідування за підозрою у підбурюванні людей.

Як пише Jewish News, концерт музиканта відбувся 17 травня на Mercedes-Benz Arena. Під час виступу Вотерс був одягнений у довгу шкіряну куртку, рукавички та червону пов'язку, схожу на нацистську. На одязі можна побачити зображення схрещених молотків замість свастики.

"Контекст носіння одягу може схвалювати, прославляти або виправдовувати насильницьке та свавільне правління нацистського режиму способом, який ображає гідність жертв і тим самим порушує громадський порядок, - сказав начальник поліції. - Після завершення розслідування справу буде передано до прокуратури Берліна для правової оцінки".

Читайте також: Роджер Вотерс виступив на боці Росії в ООН і назвав вторгнення в Україну спровокованим.

Проте одягом скандал не обмежився. Зі сцени в Берліні Вотерс порівняв смерть палестинської журналістки "Аль-Джазіри" Ширін Абу Аклех зі смертю єврейської дівчинки Анни Франк, убитої під час Голокосту.

Рішення артиста асоціювати ім'я Анни Франк з ім'ям Абу Аклех виявилося спірним, оскільки дехто вважає таке порівняння "антисемітським".

Після концерту на скандал відреагував МЗС Ізраїлю: "Доброго ранку всім, окрім Роджера Вотерса, який провів вечір у Берліні (так, у Берліні), оскверняючи пам'ять Анни Франк та 6 мільйонів євреїв, убитих у Голокості", - написало відомство в Twitter.

Сам музикант заявив, що критика на його адресу - це "обурлива і підла наклепницька кампанія з метою виставити мене антисемітом, яким я не є, ніколи не був і ніколи не буду".

Роджер Вотерс – британський рок-музикант, гітарист та вокаліст. Найбільш відомий як один із засновників гурту Pink Floyd, який сьогодні підтримує Україну і навіть випустив пісню з Андрієм Хливнюком з "Бумбокс". На відміну від Девіда Гілмора та інших колег, Вотерс – шанувальник Росії, який активно транслює пропаганду Кремля.

Фото: facebook.com/rogerwaters

Минулого року Роджера Вотерса офіційно визнали персоною нон грата у Кракові через підтримку РФ.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

alyona alyona і Jerry Heil виступили у фіналі "Євробачення-2024": як віддати за них голос

Як представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona та Jerry Heil виступили у фіналі конкурсу 11 травня

Хто такі Bambie Thug, які здивували "Євробачення" своїм готичним виступом

Що відомо про представника Ірландії на конкурсі "Євробачення-2024" Bambie Thug