Лайм

Часто буваємо на передовій: фіналіст Нацвідбору на "Євробачення-2023" розповів про службу у ЗСУ

Moisei пішов захищати Україну від ворога на другий день війни

Одним із фіналістів Нацвідбору на "Євробачення-2023" став вуличний музикант та військовослужбовець Мойсей Бондаренко (Moisei). Напередодні великого фіналу скрипаль розповів про службу у ЗСУ та свою конкурсну пісню, яку написав на фронті.

В інтерв'ю 24 каналу Мойсей зізнався, що повномасштабне вторгнення РФ застало його в Одесі, куди він приїхав із концертом. Хлопець, не роздумуючи, записався до лав ЗСУ, адже, за його словами, найкорисніше, що він міг тоді зробити - піти служити.

Фото: instagram.com/moisei.bondarenko

"У той момент я подумав, що найкорисніше і найправильніше, що я можу зробити – це як абсолютно здоровий та молодий хлопець піти служити і допомагати. Це вже зараз мені випала можливість використовувати ту здібність, яку дарував мені Бог, – грати на користь країни. А тоді ми просто хотіли допомогти чим можна. І найкорисніше було – це піти служити", - розповів воїн.

Читайте також: Незламність і нескореність: мережу захопив воїн-скрипаль на передовій.

На другий день війни, 25 лютого, Мойсей став частиною Збройних Сил України.

"Хоча тоді було дуже страшно і ми сумнівалися і боялися, але погодилися, бо розуміли, що це саме те, що маємо робити зараз", - зазначив він.

Фото: instagram.com/moisei.bondarenko

На запитання, чому хлопець не вибрав волонтерський напрямок, а пішов захищати Україну на передовій, Бондаренко відповів так:

"Ми тоді про це не думали, бо всі розуміли, що це повномасштабна війна і країна потребує саме солдатів, людей, які можуть пожертвувати своїм часом, життям і працювати щодня на перемогу. Ми розуміли, що зараз це правильний вибір і відчували себе впевнено, що знаходимося у правильному місці у правильний час".

Moisei розповів, що він пройшов навчання бойового медика й нині служить у медичних силах. Також музикант їздить у найгарячіші точки, щоб своєю музикою підняти бойовий дух побратимів.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Moisei (@moisei.bondarenko)

"Я служу в медичних силах, пройшов навчання бойового медика. Часто буваємо на передовій, а останні місяці – постійно. Також працюю з "Культурним десантом", де ми їздимо у найгарячіші точки, недоступні для цивільних. Ми спілкуємось з військовими, підіймаємо бойовий дух, просто прагнемо побути разом і загалом зробити настрій, щоб рухатись далі і працювати. Тому що всі втомлюються, всім тяжко, але всі розуміють, що зараз у нас немає можливості відпочити, опустити руки й розслабитись", - поділився артист.

Коли Мойсей перебуває у своїй військовій частині, він завжди знаходить хвилинку для написання пісень та гри на скрипці. У бійця є "улюблений бункер", де він за будь-якої нагоди бере в руки музичний інструмент. Саме там і народилася пісня I'm Not Alone, що символічно означає "Я не один", з якою музикант побореться за можливість представити Україну на "Євробаченні-2023" у Ліверпулі.

Фото: instagram.com/moisei.bondarenko

Читайте також: Нацвідбір на "Євробачення-2023": з якими піснями та в якому порядку виступатимуть фіналісти.

Moisei написав пісню для Національного відбору у найважчий період своєї служби.

"У мене був дуже поганий психологічний стан, тому що тільки приїхав із відрядження. Було кілька особистих історій, що трапилися з людьми, і мене це дуже вразило і трохи підкосило. Я втомився і не знав, що робити далі. Тому я просто молився, вимовляв слова, які ви чуєте у цій пісні, але українською мовою. І зафіксував їх на диктофон, потім взяв скрипку в руки та грав ту скрипкову партію, яка є у цій пісні", - сказав фіналіст.

"Я взагалі нічого не вигадував, але вона стала саундтреком незламності духу, підняла мене на ноги і дала мені мотивацію працювати далі. Я вийшов з бункера і далі служив, був сповнений сил. Але це потрібно було виплеснути", - додав він.

Мойсей Бондаренко почав грати на скрипці у 13 років. До повномасштабної війни талановитий хлопець був вуличним музикантом та часто грав на пішохідному мосту у Києві. Сьогодні відео музиканта, де він у військовій формі виконує на скрипці кавери світових композицій, набирають десятки тисяч переглядів у YouTube та тисячі лайків в Instagram.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля