RU  UA

Дізнатися

Потужні слова та музика: держсекретар США Блінкен захопився українським скрипалем із ЗСУ

Музикант віддано служить на боці культурних сил України

Український скрипаль та військовослужбовець ЗСУ Мойсей Бондаренко (Moisei), який брав участь у Нацвідборі на "Євробачення-2023", відвідав благодійний захід в Америці. 24-річний музикант, чиї виступи з передової надихають українців на фронті та в тилу, вразив Ентоні Блінкена.

Державний секретар США опублікував у своєму Twitter фрагмент відеоінтерв'ю Мойсея, в якому той розповідає свою історію на тлі проникливих мелодій. Музика та слова українського скрипаля-військового розчулили американського чиновника, про що він написав у дописі.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

"Потужні слова та музика українського музиканта Мойсея. Коли чуєш його гру, розумієш, чому українці ніколи не перестануть боротися за свою свободу та незалежність – і чому ми повинні їх підтримувати", - написав Ентоні Блінкен.

Читайте також: Незламність і нескореність: мережу захопив воїн-скрипаль на передовій.

Мойсей Бондаренко відвідав США як учасник делегації Українського ветеранського фонду. Метою поїздки було налагодження співпраці з американськими ветеранськими спільнотами, підсилення образу українського ветерана і поваги до них в Україні і закордоном, пошук нових партнерств і підтримки ветеранських проектів.

На благодійному заході Український ветеранський фонд зібрав понад 700 тисяч гривень на проекти для ветеранів та їхніх сімей.

Фото: instagram.com/moisei.bondarenko

Мойсей Бондаренко почав грати на скрипці у 14 років. До повномасштабної війни талановитий хлопець був вуличним музикантом та часто грав на пішохідному мосту у Києві.

Повномасштабне вторгнення РФ застало його в Одесі, куди він приїхав із концертом. Хлопець, не роздумуючи, записався до лав ЗСУ, адже, за його словами, найкорисніше, що він міг тоді зробити – піти служити.

Moisei розповідав, що пройшов навчання бойовому медику і зараз служить у медичних силах. Також музикант разом із "Культурним десантом" їздить у найгарячіші точки та на деокуповані території, щоб своєю музикою підняти бойовий дух побратимів та вселити українцям віру в перемогу.

Раніше засновник підрозділу "Культурний десант" Коля Сєрга розповів про свою службу у ЗСУ.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Дочь ведущего Константина Грубича погибла в результате аварии в 2014 году - шоумен ответил, удалось ли найти виновных

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Первая леди Украины Елена Зеленская приняла участие в открытии выставки "Гаага - Киев" в Музее Ханенко - образ жены президента

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антин Мухарский объяснил, зачем уехал за границу и ответил собирается ли возвращаться - шоумен отреагировал на пост Виктора Трегубова