Лайм

Військовослужбовці ЗСУ записали переможну пісню "За щастя, за волю" до Дня захисту дітей: відео

У ролику знялися маленькі українці

1 червня світ відзначає Міжнародний день захисту дітей – пам’ятна дата вперше була проголошена в Женеві під час Всесвітньої конференції з питань захисту дітей у 1925 році. З нагоди цього дня українські військові записали музичне привітання.

У описі до ролика автори розповіли, що піснею "За щастя, за волю!" хотіли нагадати всьому світу, чому Україна відважно продовжує боротьбу та захищає свої землі. Відповідна публікація з’явилася на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

"Оскільки кліп розрахований, в першу чергу, на дітей, в ньому використані фрагменти анімаційних історично-музичних кліпів чудового патріотичного гурту "ТНМК": "Історія України за 5 хвилин" та "Гупало Василь", надзвичайно популярних не лише серед дітей.

Створені Сашком Даниленком сюжети в стислій формі розкривають найважливіші аспекти нашої непростої історії, запам’ятовуються завдяки небанальній подачі, історичній відповідності та стриманому козацькому гумору", - пояснили причетні до створення музичної листівки.

Читайте на тему: Щоб усі діти в світі сміялись і раділи: гарні привітання та листівки з Днем захисту дітей.

Також в джерелі зазначається, що пісню створили і виконали військові музиканти Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України. Автором тексту виступив Петро Мага. Композитором, аранжувальником, автором звукозапису та зведення - Олександр Чернега. Режисером кліпу є Олена Мокренчук, монтаж - Катерини Хорошилової.

Композицію заспівали солісти АПіТ ЗСУ Сергій Юрченко, Анастасія Шпортько, Ванда Дріневська, Павло Пігура. Окрім того, в кліпі знялися маленькі українці Олексій та Мирослав Шпортько, Ілля та Герман Дріневські.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, у Міжнародний день захисту дітей світова спільнота закликає зупинити домашнє насильство над дітьми, проводить освітні компанії для дітей щодо того, куди вони можуть звернутися в разі обмеження їхніх прав, та навчає суспільство звертати увагу на їх потреби.

В Україні пам’ятну дату було засновано у 1998 році, після підписання Президентом України Указу №568/98 "Про день захисту дітей". Ініціаторами святкування цього дня в Україні виступили Міністерство України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнський комітет із захисту дітей, Національний фонд соціального захисту матерів та дітей "Україна – дітям".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита