RU  UA

Дізнатися

Йде евакуація: Світлана Тарабарова розповіла про ситуацію в рідному Херсоні після теракту на ГЕС

Співачка та інші зірки відреагували на трагедію

Вранці 6 червня країна-терористка Росія підірвала Каховську ГЕС, спричинивши, за прогнозами, найбільшу технологічну катастрофу в Європі за останнє десятиліття. Підрив росіянами дамби водосховища спровокував затоплення багатьох населених пунктів та загрожує навіть Херсону. Про ситуацію у місті розповіла співачка Світлана Тарабарова.

На особистій сторінці в Instagram знаменита уродженка Херсона опублікувала видеозвернення до рідного міста, наголосивши, що окупанти знову намагаються його знищити. А також повідомила, що зараз йде евакуація з мікрорайону Корабел (Острів), в якому вона народилася та виросла.

Фото: instagram.com/gorbunovyuriy/instagram.com/tarabarova

"Мій Херсон... Ти одним із перших потрапив в окупацію і на своїй шкурі пізнав жахи руського міра. Коли тебе звільнили я плакала від щастя, як плакали сотні тисячі українців. Я плакала після кожного підступного обстрілу... Тепер тебе намагаються знищити підірвавши Каховську ГЕС. Зараз йде евакуація з мого рідного Острову", - сказала співачка.

Читайте також: Моє дитинство, мій Херсон: Світлана Тарабарова прокоментувала обстріл росіянами її рідної школи.

Тарабарова закликала містян не піддаватися паніці та евакуюватися, адже безпека понад усе.

"Ми скоро повернемося і все відбудуємо, - наголосила зірка. - А від Херсона вони можуть отримати лише першу частину слова! Тому що Херсон – це насамперед люди! Незламні люди".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Світлана Тарабарова (@tarabarova)

На теракт на Каховській ГЕС відреагували також й інші українські знаменитості, зокрема Макс Барських - уродженець Херсона.

"Черговий акт терористичних дій росії проти людства. З підривом Каховської ГЕС ця недокраїна ще раз демонструє свою ненависть до світу, спричинивши одну з найбільших техногенних катастроф за останній час. Тисячі людей змушені евакуюватись, величезні території затоплень, загроза життю тварин… Невже ці покидьки не розуміють, що в їхній країні також багато дамб, мостів, АЕС… За кожне скоєне зло на нашій землі ви будете відповідати!", - висловився співак.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Max Barskih | Макс Барських (@max_barskih)

Андрій Бєдняков закликав мешканців Херсонщини під час евакуації забирати із собою тварин. "Рятуйте сусідських собак, котів та інших. Знімайте з ціпків. Не дамо їм загинути. Давайте відрізнятися від тих "тварин", які все це зробили", - закликав телеведучий.

"Немає слів, щоб описати скільки болю та горя ці принесли нашим людям та нашій землі. Господь все бачить – карма буде!", - відреагувала MamaRika.

Читайте також: Затоплення може триматися понад тиждень: у Херсоні розповіли, чого чекати мешканцям міста.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від MamaRika (@mamarika_official)

"Черговий воєнний злочин окупантів! Екологічна і техногенна катастрофа! Вже офіційно заявлено! росіяни підірвали машинну залу Каховської ГЕС Затоплені села, порушення еко-системи цілого регіону, небезпека катастрофи на Запорізькій АЕС, яка охолоджує стержні водами Дніпра! Каховська ГЕС не підлягає відновленню! Справжній екоцид 21 століття!", - написав Юрій Горбунов.


"Є ранки, коли навіть ракетні атаки здаються чимось буденним і не суттєвим… Жахлива катастрофа всесвітнього масштабу… Цих … здатні зупинити та знищити тільки українці! І ми зробимо це разом - обʼєднавшись і допомагаючи одне одному!", - написав Григорій Решетник, зазначивши, що зараз найголовніше - рятувати людей і тварин.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Григорій Решетник RG (@grisha_reshetnik)


Злата Огнєвіч написала, що підрив Каховської ГЕС – це черговий воєнний злочин, який прирівнюється до вибуху атомної бомби або АЕС. "Я вірю, що зло буде покарано. Просто, його дуже багато і потрібен час. Час розплати прийде", - впевнена співачка.


Раніше повідомляли, що внаслідок теракту на Каховській ГЕС у воду потрапило 150 тонн мастила: в ОП попередили про ризики.

Ще новини на тему:

Читайте також

У мережі пліткують про розлучення Дженніфер Лопес з Беном Аффлеком: співачка відреагувала

В сети подозревают, что Дженнифер Лопес и Бен Аффлек разводятся - певица сделала неоднозначное заявление

Електронна черга не діє: Анатолій Анатоліч розповів про невдалу спробу потрапити в ТЦК

Анатолий Анатолич заявил, что электронные очереди в ТЦК не работают – шоумен поделился своим опытом и выводами

Артем Пивоваров відверто висловився про рідного батька, з яким намагався налагодити стосунки

Артем Пивоваров впервые прокомментировал тему отношений с отцом, который ушел из семьи - певец пытался наладить общение с ним