Лайм

Возять допомогу жителям Бєлгородської області: Юрій Горбунов закликав закрити Червоний Хрест

Бездіяльність організації засудили й інші знамениті українці

Вже третю добу мешканці Херсонщини потерпають від гуманітарної та екологічної катастрофи, яку спровокували росіяни підривом Каховської ГЕС. Особливо критична ситуація на тимчасово окупованих територіях. Окупанти не тільки не проводять евакуацію населення з підтоплених населених пунктів, а й відбирають у людей човни. Червоний Хрест у цій катастрофічній ситуації ніяк не діє.

Українці обурені відсутністю реакції та допомоги міжнародної організації, місія якої – захист життя людини, полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійних лих, катастроф та аварій. Юрій Горбунов закликав закрити Червоний Хрест.

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

"Знаєте, чим зараз займається Червоний Хрест? Вони привозять гуманітарну допомогу мешканцям Бєлгородської області. Все, що відбувається в нашій країні - їм це нецікаво. Може вже, нарешті, настав час покласти цьому край?! Безглуздості існування цих організацій. Не треба реформувати, їх треба закрити та забути про їхнє існування", - вважає український телеведучий.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Продюсер.Телеведучий 1+1 (@gorbunovyuriy)

Дружина Юрія Горбунова Катя Осадча звернулася до Міжнародного комітету Червоного Хреста, який має доступ до двох сторін "конфлікту", але досі не проявив ініціативи щодо порятунку українців на окупованій території.

"Це те для чого була створена організація, для чого писалися Женевські конвенціі, для захисту цивільного населення! Бездіяльність = вбивство! Я закликаю допомогти українцям в окупації, негайно виїхати на місце трагедіі і закликати росію евакуювати людей!", - сказала ведуча.

Читайте: Плакали і благали про допомогу: в окупованих Олешках ЗСУ дроном передали воду жінці з дитиною на даху. Відео

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Katya Osadcha (@kosadcha)

Маша Єфросиніна також розчарована Червоним Хрестом, який "роздає гроші жителям Щебекіно, бо вони, мабуть, важливіші за людей і тварин, які захлинаються під водою в Каховці".

Читайте також: Єфросиніна назвала підрив Каховської ГЕС "другим Чорнобилем" та розкритикувала бездіяльність миру.

Також своє розчарування бездіяльністю Червоного Хреста висловив Володимир Зеленський. В інтерв'ю Bild президент України наголосив, що Червоний Хрест та ООН першими мають бути на місці катастрофи, оскільки ці організації створювалися, щоб рятувати людей. "Їх тут немає! Хоча катастрофа сталася багато годин тому, їх там немає", - сказав він.

"Ми не отримали відповіді. Я шокований. А якщо реакція і була, то дуже дипломатична", - додав Володимир Зеленський.

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Після критики президента в українському Червоному Хресті спробували виправдатися.

Ще новини на тему:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil