Лайм

Улюблений гурт Путіна "Любе" засипали грошима в РФ: за час війни вони отримали мільйони

Підтримка вбивства українців - вигідний бізнес в Росії

Російський гурт "Любе" та її лідер Микола Расторгуєв, один з побічників кривавого путінського режиму, після початку повномасштабної війни отримали від влади РФ більше грошей, аніж за попередні 8 років. За останні майже півтора роки "улюблений гурт Путіна" заробив десятки мільйонів рублів.

Відповідну інфографіку у своєму Telegram-каналі показав український журналіст Денис Казанський. "Гурт, який в Україні слухали мільйони людей, за гроші легко підтримав геноцид своїх власних фанатів", - зазначив він.


Видання "Агентство", вивчивши дані сайту держзакупівель, написало, що після 24 лютого 2022 року "Любе" заробили на держпідрядах 57,6 млн рублів, що на 30% більше, ніж у попередні роки.

Найбільшу суму їм заплатили у вересні минулого року у місті Надим – 10 млн рублів. Ще від 6 млн рублів путіністи отримали за концерти в Мурманську, Нижньому Новгороді та Сочі.

Читайте також: Басков і Лепс запропонували російським окупантам винагороду за підбиті українські танки.

"Зріст держвитрат на гурти на кшталт "Любе" після початку війни, ймовірно, пов'язане з посиленням пропаганди. У піснях "Любе" йдеться про солдатське братство, почуття обов'язку перед Батьківщиною. Довгий час соліст гурту Микола Расторгуєв виступав у військовому кітелі", - пише "Агентство".

Фото: Wikipedia

Микола Расторгуєв активно підтримує путінський режим та російську військову агресію проти України. З 6 жовтня 2022 року перебуває під санкціями всіх країн Європейського Союзу через підтримку повномасштабної війни. Лідера "Любе" внесено до списку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

Раніше пропагандист Газманов поскаржився на санкції в Європі. Італія та Латвія забороняє йому розпоряджатися нерухомістю.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Письменник Станіслав Асєєв розповів про поранення на фронті і показав уламок, який витягли лікарі

Український письменник та журналіст Станіслав Асєєв, який служить у ЗСУ, отримав осколкове поранення на фронті

Український комік Андрій Лузан у прямому ефірі заявив про свою мобілізацію

Український комік і автор YouTube-каналу "Леві на джипі" Андрій Лузан заявив, що 6 липня мобілізується у ЗСУ

На Каньє Веста поскаржилися в генпрокуратуру РФ через рядки про Україну

Російські активісти звернулися до генпрокуратури РФ із закликом не допускати репера Каньє Веста на територію країни-терористки