Лайм

Кожний крок вагомий: Тіна Кароль передала Папі Римському щоденник хлопчика з Маріуполя

Зустріч присвячена 50-річчю відкриття колекції сучасного мистецтва Ватиканських музеїв

Тіна Кароль, яка виступила у лікарні перед військовими, відвідала Ватикан, де зустрілася з Папою Римським. Українська співачка передала понтифіку Франциску оригінал щоденника хлопчика зі знищеного та окупованого росіянами Маріуполя.

Деталями та відео зустрічі артистка поділилася на сторінці в Instagram. На кадрах ролика можна побачити, як Тіна Кароль у чорному костюмі та укладеним у пучок волоссям підходить до Його Святості і тисне йому руку. Потім співачка передає Папі Римському зошит із записами та малюнками 8-річного Єгора, "в якому немає дитячих мрій, тому що мрія вижити, про яку він пише, не може вважатися дитячою".

Фото: instagram.com/franciscus

"Щемливі рядки, де Єгор нотує, що у нього "сьогодні померли 2 собаки, бабуся Галя та улюблене місто Маріуполь" – паралізують своєю трагічністю. Єгор молився, якщо його сім'ї доведеться померти, нехай разом з ним, щоб він не залишився сам", - розповідає артистка.

Читайте також: Ніч моїх дітей Анатолій Анатоліч показав, де ховається його сім'я під час ракетної атаки.

"Те, що щоденник Єгора відтепер у Ватикані – це винятковий момент істини. Цей щоденник як послання до Бога уособлює не лише біль, він уособлює в собі відвагу цілого покоління дітей, які сьогодні переживають війну проти України", - підкреслила Тіна.

Кароль наголосила, що зараз кожен крок вагомий. І додала, що Ватикан виставив щоденник у себе на сторінці, яка є "надважливим меседжем для всього світу, та прямим меседжем підтримки України".


За словами співачки, щоденник Єгора був не лише переданий Папі Римському, а й оцифрований для подальшої розробки НФТ, щоб виставити його як лот на аукціон електронного мистецтва. Таким було бажання сім'ї хлопчика. Куди будуть спрямовані кошти, сім'я з Маріуполя вирішить сама.

Фото: instagram.com/tina_karol

У "сторіз" Тіна Кароль показала кілька сторінок "Маріупольского щоденника", який був написаний під час облоги Маріуполя російськими війсками. Єгор пише, що йому – 8 років, його сестрі – 15, а мамі – 38 і їй потрібна перев'язка.

"Ще в мене помер дідусь. У мене – рана на спині, здерта шкіра. У сестри – поранення голови. У мами – видерто "м'ясо на руці" та рана на нозі", – розповідає хлопчик.

Фото: instagram.com/tina_karol

Фото: instagram.com/tina_karol

Потім маленький маріуполець ділиться, що у нього "померли 2 собаки, бабуся Галя та улюблене місто Маріуполь". Все це він супроводжує страшними малюнками людей, що лежать на підлозі, і зруйнованих будинків.

Фото: instagram.com/tina_karol

Фото: instagram.com/tina_karol

Фото: instagram.com/tina_karol

Раніше Андрій Бєдняков зворушливо вшанував пам'ять своєї мами з Маріуполя, яка померла під час облоги міста.

Ще новини на тему:

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України