Лайм

Де і коли відбудеться "Євробачення-2024": організатори назвали місто і дату

Конкурс пройде у Швеції

У травні на "Євробаченні-2023" перемогла представниця Швеції Loreen з піснею Tattoo, і організатори нарешті визначилися, в якому місті конкурс відбудеться у 2024 році.

Шведська телекомпанія SVT та Європейський союз мовників (EBU) оголосили, що "Євробачення-2024" відбудеться в Мальме. Перший півфінал проведуть 7 травня, другий – 9 травня, фінал – 11 травня. Усі три конкурсні концерти розпочнуться о 21:00 за центральноєвропейським літнім часом або о 22:00 за Києвом.

Фото: eurovisionworld.com

Мальме - місто на півдні Швеції, яке вже двічі приймало "Євробачення": у 1992 році та 2013-му. Шведи мали ще три варіанти: Гетеборг, Стокгольм і Ерншельдсвік.

Читайте також: Трималася осторонь: переможниця "Євробачення-2023" Loreen відмовилася підписати прапор України .

"Мальме займає особливе місце в історії конкурсу, успішно прийнявши його спочатку у 1992 році, а потім у 2013 році – після першої перемоги Loreen. Ми раді повернутися в це жваве та динамічне місто, яке продемонструвало наявність місць та інфраструктури, що ідеально підходять для проведення найбільшого у світі концерту живої музики", - заявив Мартін Остердал, виконавчий супервайзер "Євробачення".

За всю історію конкурсу Мальме стане третім містом, у якому найбільша у світі музична подія пройде втретє. Шведська столиця Стокгольм та сусідній Копенгаген також приймали гостей тричі. Більше конкурсів було проведено лише у Лондоні, Люксембурзі та Дубліні.

У 2013 році на "Євробаченні" в Мальмі Україну представляла Злата Огнєвіч. Там співачка посіла третє місце із піснею "Gravity".

Злата Огневич на "Євробаченні" у Мальмі, 2013 рік. Фото: Getty Images

Читайте також: Міка Ньютон заступилася за Loreen після скандалу з плагіатом її пісні на "Євробаченні".

Вже 18 країн висловили зацікавленість щодо участі в "Євробаченні-2024". Серед них – Австрія, Данія, Естонія, Німеччина, Кіпр, Ісландія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Люксембург, Мальта, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція, Фінляндія, Франція.

Мовники - члени EBU від імені своїх країн мають до середини жовтня 2023 року офіційно подати свої заявки на участь.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічне захворювання: відео

Кріс Дженнер розповіла, що у неї діагностували ракову пухлину - про це зірка повідомила у трейлері до 5 сезону Сімейство Кардаш'ян

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців