Лайм

Пісня Джамали "1944" зайняла третє місце в рейтингу найбільших хітів "Євробачення"

Трек українки про депортацію кримських татар опинився у трійці лідерів

Британська газета The Guardian склала рейтинг переможних пісень "Євробачення" за всю історію проведення музичного шоу. Видання оцінило 69 переможців пісенного конкурсу, починаючи з 1956 року. Третє місце у цьому списку посіла українська співачка Джамала та її хіт "1944", який приніс їй перемогу у 2016 році.

Артистка відреагувала на новину та подякувала виданню за таку високу оцінку. "Вау. 1944 посідає 3-е місце у списку "Всі пісні-переможці в історії "Євробачення" за версією The Guardian" Дякую за такі теплі слова", - написала Джамала в Instagram.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Газета описала пісню українки так: "Лірика 1944 року про етнічну чистку кримських татар Сталіним викликала суперечки: російські політики скаржилися, що це було пов'язано з анексією Криму Росією в 2014 році. Але це був справді фантастичний трек, про що б він не був: стриманий і сумно атмосферний, з унікальним ритмом та чудовим приспівом".

Джамала з піснею "1944" представляла Україну на 61-му конкурсі пісні "Євробачення", що проходив у Стокгольмі. У композиції йдеться про депортацію кримських татар 1944 року. Розповіді про ці страшні трагедії співачка чула від своєї бабусі Назилхан, яка пережила депортацію. Це перша пісня конкурсу, яка містить текст кримськотатарською мовою.

Читайте також: Джамала розповіла історію своєї сім'ї у фільмі про депортацію кримських татар.

На першому місці в рейтингу The Guardian - пісня Waterloo гурту ABBA, яка принесла перемогу Швеції у "Євробаченні" у 1974 році.

Другий рядок у списку найбільших хітів посіла пісня Poupée de Cire, Poupée de Son французької співачки Франс Галль, яка перемогла у міжнародному конкурсі у 1965 році, представляючи Люксембург.

Пісня української співачки Руслани "Дикі танці", з якою вона перемогла на "Євробаченні" у 2004 році, посіла 13-те місце, а трек Stefania гурту Kalush Orchestra, який приніс Україні перемогу у конкурсі 2022 року, опинився на 24-му місці.

У 2023 році "Євробачення" завершилося перемогою Швеції. Дивіться, яким був виступ Loreen та інших учасників.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків