Лайм

Поліцейський з фільму "20 днів у Маріуполі" постраждав під час удару по Покровську

Правоохоронець перебуває у лікарні з осколковими пораненнями

7 серпня російська армія завдала два ракетні удари по Покровську Донецької області. На ранок 8 серпня відомо про загибель 7 людей та 67 поранених - 29 із них працівники поліції. Серед постраждалих поліцейських опинився герой фільму "20 днів у Маріуполі" Володимир.

Читайте також: У Покровську зросла кількість поранених: що відбувається на місці ракетного удару РФ.

"Володимир був одним з тих, хто допомагав знімальній групі Associated Press висвітлювати війну в блокадному Маріуполі в березні 2022 року, і допоміг журналістам виїхати з міста. Учора в Покровську Володимир потрапив під повторний ракетний удар, коли допомагав людям після першого "прильоту", - пише "Телебачення Торонто".

Фото: t.me/torontotv

Повідомляється, що правоохоронець отримав осколкові поранення і зараз перебуває у лікарні.

"20 днів у Маріуполі" - документальний фільм українського військового кореспондента та письменника, відеографа АР Мстислава Чернова про облогу Маріуполя у лютому-березні 2022 року.

Коли почалося повномасштабне вторгнення РФ Чернов разом із колегами - фотографом Євгеном Малолєткою та журналісткою Василісою Степаненко опинилися в оточеному росіянами місті. Вони намагаються продовжити свою роботу, документуючи трагедії війни: безперервні обстріли, смерті людей, масові поховання загиблих, наслідки бомбардування пологового будинку та інші жахи.

Через 20 днів журналістам вдалося виїхати з Маріуполя та вивезти відзняті матеріали для майбутнього фільму.

За словами автора, головна місія документальної стрічки – розповісти світові не лише про те, що було у Маріуполі, а й про те, що відбувається в Україні зараз. "Це поки що не минуле. Це те, що відбувається саме зараз", - зазначає журналіст, розповідаючи глядачам про картину.

Прем'єра фільму "20 днів у Маріуполі" відбулася 21 січня 2023 року на найбільшому у США фестивалі незалежного кіно Sundanc, де отримав Приз симпатій глядачів. У травні того ж року творців картини нагородили Пулітцерівською премією.

В українських кінотеатрах прокат документального фільму Мстислава Чернова розпочнеться 31 серпня.

У лютому цього року окупанти обстріляли у Покровську житлові будинки та навчальні заклади.

Ще новини на тему:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа