Лайм

Побратими загиблого на фронті актора Євгена Світличного розповіли про його останній бій

Захиснику було 29 років

Наприкінці липня стало відомо, що український актор, спортсмен та воїн Євген Світличний загинув у стрілецькому бою на Харківському напрямку. Захиснику було 29 років, і глядачам він запам'ятався за роллю Карася у фільмі Олега Сенцова "Носоріг".

На сайті електронних петицій з'явилося звернення побратимів Світличного до Президента України. Весь особовий склад штурмової роти "Гонор" 1-го ОШБ ім. Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайло попросив надати йому звання Героя України посмертно. У петиції розказано, яким був бойовий шлях Євгена, і як він зустрів свою смерть.

Читайте також: Син хотів жити як ніхто інший - військовий Василь Кардаш про загиблого сина-розвідника.

Фото: twitter.com/DzevelinB

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Світличний приєднався до добровольчого підрозділу "Гонор", брав участь в обороні Києва. У травні 2022 року мобілізувався до ЗСУ та став частиною легендарної 1-ї тактичної групи "Вовки ДаВічні".

Євген виконував бойові завдання у найгарячіших точках - Лисичанську, Соледарі, Бахмуті, Краматорську, Пісках, Балаклії, Куп'янську та інших населених пунктах. Під час контрнаступу українських військ у вересні 2022 року він звільняв Харківщину від російських окупантів.

У березні 2023 року Світличний відбивав ворожі штурми, щоб наші захисники продовжували утримувати "дорогу життя" Бахмут - Часів Яр. Там він отримав поранення, але незабаром відновився і повернувся до служби у новій ролі командира бойової групи.

Читайте також: Був творцем та воїном: стало відомо про загибель актора Філіпа Віннера на фронті.

Фото: Facebook

19 липня Євген Світличний виконував складне бойове завдання, яке стало для нього останнім. Світличний та його побратими зупинили наступ ударної групи російських військ у лісосмузі під Куп'янськ-Вузловим. Його група просувалась у густому старому лісі зі стрілецькою зброєю, коли по них почав працювати ворожий міномет та великокаліберна артилерія. У близькому бою підрозділу вдалося придушити ворожу піхоту. Вороги почали евакуювати вбитих та поранених, і їхня операція зірвалася.

"На жаль, цей близький бій став останнім для нашого Воїна. Євген отримав смертельне поранення. Сім'я відважного командира вже ніколи не побачить свого сина", - йдеться у петиції.

З огляду на бойовий шлях Світличного його побратими просять нагородити його званням Героя України посмертно, а також вручити орден "Золота Зірка" його родині.

Фото: Facebook

Раніше співачка Стасік випустила моторошний кліп про важкі реалії війни "Герої вмирають".

Інші новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео