Лайм

Як зрозуміти, що подушку пора міняти: ознака, яку не варто ігнорувати

Перевірте свої подушки

Кожна досвідчена господиня знає, що брудна постільна білизна, ковдри та пледи – потенційне джерело шкірних захворювань, алергій та навіть астми. І якщо ви вже знаєте, як часто потрібно прати наволочки і в яких випадках це необхідно, візьміть собі на замітку, як визначити, що подушку час змінювати. theLime вирішив докладніше розповісти, як її прати, чому вона жовтіє і коли її потрібно терміново замінити.

Читайте також: Експерти розповіли, як часто потрібно прати постіль, ковдри і пледи.

Фото: pixabay.com

Експерт у галузі сну Кріс Таттерсолл у коментарі Express поділився простими рекомендаціями щодо догляду за подушками в домашніх умовах.

Щоб вбити бактерії та видалити пилових кліщів, він рекомендує прати наволочки або чохли раз на тиждень за температури 40°С. Прання самої подушки, як і будь-якої ковдри, залежить від того, з чого зроблена подушка.

Якщо це синтетична або пухова/перова подушка, щоб повністю позбутися пилових кліщів, її потрібно буде випрати в пральній машині за температури 60°С.

Вовняну подушку необхідно прати за температури 30°С зі спеціальним миючим засобом.

Читайте також: Як правильно прати подушку з пір'я у пральній машині та вручну: поради та лайфхаки.

Також Таттерсолл вважає, що, якщо на подушці з'явилися жовті плями, її необхідно замінити, так як позбутися їх практично неможливо.

Він пояснив: "Жовті плями виникають через волокно, з якого зроблена подушка, і це вказує на те, що подушка або решта вашої постільної білизни не регулюють вашу температуру під час сну, тому ви сильно пітнієте".

Є й інші очевидні ознаки того, що вашій подушці може знадобитися заміна. Кріс сказав: "Якщо ваша подушка незручна для вашої голови, шиї або плечей, що призводить до головного болю".

Є простий спосіб перевірити, чи настав час для нової подушки. Беремо її, складаємо навпіл і відпускаємо. Якщо подушка, наче пружина, розрівнюється, її ще можна використовувати; проте, якщо вона залишається складеною, потрібно купити нову.

Експерт зазначив, що рекомендує змінювати подушку кожні 1-2 роки, оскільки вони зношуються швидше, ніж ковдри.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чому речі після прання погано пахнуть: поширені помилки, яких варто уникати.
  2. При якій температурі прати рушники, щоб вони були м'якими та пухнастими.
  3. Дешевий народний засіб усуне плями на білих шкарпетках: будуть як нові.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також