Лайм

Що робити з подушками, щоб на них не з'явилися жовті плями: корисні поради

Рекомендації від експерта

Постільні речі потребують ретельного догляду. І якщо постільну білизну ми перемо регулярно, то гігієну подушок часто ігноруємо. Утримувати подушки в чистоті вкрай важливо, особливо влітку, коли через надмірне потовиділення залишаються жовті плями.

Експертка з постільної білизни і засновниця Piglet in Bed Джесіка Хенлі в коментарі Express поділилася простими порадами щодо запобігання пожовтіння та неприємних запахів. Отже, якщо ваша подушка жовтіє від поту, дотримуйтесь наступних рекомендацій.

Фото: unsplash.com

Купуйте захисні чохли для подушок

Експертка рекомендує людям, схильним до потовиділення та слинотечі уві сні, придбати водонепроникні захисні наволочки для подушок. "Це гарантує, що будь-яка волога не проникне у вашу подушку, що з часом може призвести до накопичення бактерій і навіть зростання плісняви та грибка", - говорить Хенлі.

Такі наволочки дуже легко знімаються, і їх можна регулярно прати разом з рештою постільної білизни.

Провітрюйте подушки на сонці

Провітрювання подушок на свіжому повітрі в сонячну погоду – це хороший спосіб прибрати вологу та зменшити запахи. За словами експертки, сонячне проміння зменшує кількість бактерій, що ідеально підходить для подушки, покритої потом.

Фото: unsplash.com

Періть наволочки щотижня

У той час як подушки слід прати всього кілька разів на рік, наволочки разом з постільною білизною вимагають частого прання. Періть наволочки раз на тиждень, особливо влітку. Таким чином, ваші подушки не тільки будуть чистими і пахнуть свіжістю, але й продовжать термін служби.

Читайте також: Як правильно прати подушку з пір'я в пральній машині та вручну: поради та лайфхаки.

Використовуйте харчову соду

У перервах між пранням подушок фахівець із постільної білизни рекомендує використовувати харчову соду. За словами експертки, сода чудово вбирає вологу та зменшує неприємні запахи поту.

Все, що потрібно зробити, це рівномірно насипати соду на подушки і залишити на пару годин. Після цього візьміть пилосос з невеликою насадкою і видаліть залишки соди.

Фото: unsplash.com

Вибирайте вологовідвідні наволочки

Для тих, хто багато потіє в літні місяці, краще вибирати матеріали, які мають вологовідвідні властивості. Наприклад, бавовняні або лляні наволочки. Ці тканини не дадуть просочитися волозі у ваші подушки. Окрім цього, вони мають чудові терморегулюючі властивості, які в спеку допоможуть зберегти прохолоду і, таким чином, зменшити потовиділення.

Раніше ми розповідали, як зробити ефективний засіб від плям на матраці – необхідно лише три інгредієнти.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців