Лайм

Хай бояться: фехтувальниця Ольга Харлан заявила, що працює в СБУ

Чемпіонка здобула нагороду за свій сміливий вчинок на змаганнях

Українська фехтувальниця Ольга Харлан, яка нещодавно показала надихаюче фото із Залужним, розповіла про роботу у Національній академії СБУ. Зокрема, відомо, що там спортсменка працює уже тривалий час, і навіть була присутньою на зустрічі із курсантами.

Під час одного із таких заходів Харлан нагадала курсантам, що українці не можуть тиснути руку росіянам, оскільки повинні демонструвати всьому світу, що війна не закінчилася. "Ці "нейтральні" спортсмени не повинні бути на міжнародній арені. І ми будемо все робити, щоб їх не було ні на олімпіаді, ні на жодних світових змаганнях. Я пишаюсь бути співробітницею Служби безпеки України, зокрема Національної академії СБУ. І пишаюсь тим, що росіяни знають, що я працюю в СБУ. Хай бояться", - сказала тоді фехтувальниця. Її слова передає прес-служба СБУ.

Читайте також: Інцидент з Харлан: Міжнародна федерація скасувала "правило рукопотискання".

Фото: t.me/SBUkr

За те, що Ольга відмовилася потиснути руку росіянці на змаганнях, їй вручили найвищу нагороду від Національної академії СБУ - знак пошани. Ректор закладу Андрій Черняк прокоментував це та заявив, що українка показала не лише усій спортивній арені, а й світу "головний український меседж".

"Жодних рукостискань із росіянами, лише зброя! І лише перемога! Це гідний і сильний вчинок представниці СБУ! За який вам, пані Ольго, вдячна вся Україна", - зазначив чоловік.

Нагадаємо, наприкінці липня Харлан здобула перемогу над атлеткою з Росії Анною Смірновою. Поєдинок закінчився з рахунком 15:7 на користь Ольги. Після завершення росіянка хотіла потиснути руку українці, проте та відмовила. У відповідь Харлан висунула вперед зброю, запропонувавши стукнутися шаблями, замість того, аби тиснути руки один одному. Але Смірнова відхилила цей жест і майже годину чекала на рукостискання.

Читайте на тему: Наступного разу заколю: яскраві меми на скандал з Харлан і російською фехтувальницею.

Фото: t.me/SBUkr

За ще нещодавніми правилами Міжнародної федерації фехтування, відмова фехтувальника "привітати" суперника до або після поєдинку карається чорною карткою, тобто дискваліфікацією. Тому українку зняли з участі на чемпіонаті світу.

Після суспільної критики та розголосу ситуації FIE призупинила, але не скасувала чорну картку Харлан, що означає що спортсменка може взяти участь у жіночих командних змаганнях на Чемпіонаті світу з фехтування у Мілані. 28 липня Міжнародний олімпійський комітет автоматично надав фехтувальниці кваліфікацію до участі в Олімпійських іграх.

Фото: t.me/SBUkr

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Фірмовий гумор та щемливий смуток: Максим Галкін похвалився фото з відомими українцями

Максим Галкін, Олег Філімонов і Ян Левінзон зустрилися в Ізраїлі і показали спільне фото - шоумен захопився українцями

Що говорив про Україну та повномасштабну війну путініст Юрій Бардаш, який отримав підозру від СБУ

Юрію Бардашу СБУ повідомила про підозру за антиукраїнські погляди та заклики захопити Київ і Харків - скандальні заяви продюсера

У Кенсінгтонському палаці відповіли, коли Кейт Міддлтон зможе повернутися до роботи та вийти в світ

Кейт Міддлтон зможе повернутися до королівських обов'язків лише після того, як їй дозволять це лікарі - заява палацу