Лайм

Королівська родина вшанувала пам'ять Єлизавети ІІ у перші роковини її смерті: фото

Рік без королеви, яка правила Британією 70 років

8 вересня 2022 року королівська родина повідомила про смерть Єлизавети II. Королева Великої Британії пішла з життя у віці 96 років у шотландському маєтку Балморал. У перші роковини смерті Букінгемський палац вшанував її пам'ять архівними кадрами.

Читайте також: Не тільки яскраві капелюшки: 5 найнесподіваніших модних образів королеви Єлизавети II.

На сторінці лондонської резиденції в Instagram показали раніше не опублікований портрет покійного монарха із королівської колекції. "Світла і вічна пам'ять. Її Величність Королева Єлизавета II, 21 квітня 1926 – 8 вересня 2022 року", - написано під знімком усміхненої королеви.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Король Чарльз, який також відзначає річницю сходження на престол після смерті своєї матері, вшанував пам'ять Єлизавети II і подякував британцям за підтримку у перший рік свого правління.

"Відзначаючи перші роковини смерті Її Величності та мій вступ на престол, ми з великою любов'ю згадуємо її довге життя, віддане служіння і все, що вона означала для багатьох з нас, - сказав у своїй заяві син Єлизавети II. - Я також глибоко вдячний за любов і підтримку, які були надані мені та моїй дружині протягом цього року, оскільки ми робимо все можливе, щоб служити всім вам”.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення The Royal Family (@theroyalfamily)

Нагадаємо, 8 вересня минулого року стало відомо про різке погіршення здоров'я Єлизавети. Королева перебувала під медичним наглядом, і всі четверо її дітей, а також онуки принц Вільям та принц Гаррі прибули до її резиденції. Ввечері королівська родина повідомила про смерть монарха.

Єлизавета II була найдовше правлячим монархом в історії Британії - очолювала престол 70 років.

Раніше єдина дочка покійної королеви принцеса Анна поділилася спогадами про останній день життя Єлизавети ІІ.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil