Лайм

Була поруч із нею. Принцеса Анна поділилася спогадами про останній день життя Єлизавети II

"Бути свідком любові й поваги, виявлених багатьма, було і смиренно, і натхненно"

Принцеса Анна була поруч із матір’ю Єлизаветою II протягом останніх годин її життя. Єдина донька монархині розповіла, якими були її емоції та переживання у той момент.

"Мені пощастило розділити останні 24 години життя моєї дорогої матері. Для мене було честю і привілеєм супроводжувати її в останніх дорогах. Бути свідком любові й поваги, виявлених багатьма, було і смиренно, і натхненно", - зазначається у заяві, яка з’явилася на сторінці королівської родини у Facebook.

Єлизавета II та принцеса АннаФото: facebook.com/TheBritishMonarchy

Принцеса висловила слова вдячності за підтримку та співчуття, які лунають з різних куточків світу. Також донька покійної королеви подякувала людям за підтримку її брата Чарльза. Одразу після смерті Єлизавети II він взяв на себе королівські обов'язки.

"Дякую всім і кожному, хто поділяє наше почуття втрати. Я також дуже вдячна за підтримку та розуміння мого дорогого брата Чарльза, оскільки він взяв на себе додаткові обов'язки монарха", - говориться у публікації.

Фото: Getty Images

Принцеса Анна супроводжувала тіло королеви Єлизавети II, коли його везли з замку Балморал до Единбургу, а потім до Лондона. Анна була поруч з матір’ю в ту хвилину, коли її не стало. Тому вона не поїхала до Шотландії разом з іншими представниками королівської родини.

Фото: Getty Images

Анна - британська принцеса, дочка королеви Єлизавети ІІ. Народилася в Лондоні, ставши другою дитиною в королівській родині. Спочатку отримувала навчання вдома, а згодом навчалася у Бененденській незалежній школі. У 1973 році вийшла заміж за лейтенанта 1-го Королівського драгунського гвардійського полку Марка Філліпса, вони заявили про намір розійтися в 1989 та розлучились в 1992 р. Їхній син Пітер (1977) - перший прямий спадкоємець королеви, що не має титулу. У них також є донька Зара (1981). У грудні 1992 принцеса Анна вийшла заміж вдруге. Її обранцем став командер Королівського ВМФ Тімоті Лоренс.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil