Лайм

Чарльза ІІІ і Каміллу коронували в Шотландії: яскраві фото церемонії в Единбурзі

Шотландська коронація пройшла значно скромніше за лондонську

Коронація Чарльза ІІІ та його дружини Камілли відбулася у Лондоні 6 травня, проте на цьому церемоніальні заходи не закінчилися. 5 липня в Единбурзі монархи відвідали Національну службу подяки, під час якої голова престолу прийняв Коштовності Шотландської Корони: стародавню корону, скіпетр та меч Єлизавети.

Фото: Getty Images

Спочатку до Собору Святого Джайлса прибули члени королівської родини: Чарльз, Камілла, принц Вільям та принцеса Кейт. Потім туди доставили клейноди, і корону короля Шотландії Якова V дбайливо вручили нинішньому монарху.

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

На відміну від коронації у Вестмінстерському абатстві 6 травня 2023 року, на голову Чарльза не одягли дорогоцінний головний убір: він просто до нього торкнувся. Так само у 1953 році королева Єлизавета ІІ не одягала корону Якова V на своїй шотландській коронації у 1953 році.

Читайте також: Роман із Каміллою, весілля з Діаною та інші факти з біографії короля Чарльза ІІІ.

Всі члени королівської родини, крім Кейт Міддлтон, були одягнені в темно-зелені мантії та несли регалії Ордену Чортополоха – найвищої лицарської нагороди Шотландії, яку Камілла отримала від Чарльза лише кілька тижнів тому.

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

Кейт вбралася у яскраво-синю сукню-пальто від Кетрін Вокер, яку вона раніше носила на Великдень та День Співдружності. Принцеса Уельська не є членом Ордену Чортополоха, тому оксамитової мантії та капелюха зі страусиним пером немає в її королівському гардеробі.

Фото: Getty Images

Під час церемонії у соборі були присутні члени шотландського уряду, учасники Народної ходи, які супроводжували церемонію, а також інші представники благодійних та громадських груп.

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

Читайте також: Принцу Вільяму виповнився 41 рік: 15 цікавих та маловідомих фактів із біографії спадкоємця престолу.

Королю Чарльзу вручили новий Меч Єлизавети, який викували зовсім недавно. 500-річний оригінал вважався надто тендітним і цінним, щоб його переносити.

Фото: Getty Images

Коли церковна служба добігла кінця, члени королівської родини спостерігали за барвистим прольотом у виконанні "Червоних стріл" Королівських ВПС.

Раніше принцеса Євгенія вдруге стала мамою та показала милі фотографії новонародженого.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни