Лайм

Не тільки сфінкси: дивовижні та милі породи котів, які майже не линяють

Деякі з них виглядають дуже пухнастими

Домашніх тварин люблять незалежно від їхньої породи або розміру, але у людей можуть бути свої переваги та потреби. Комусь більше подобаються маленькі собаки, які все життя схожі на цуценят, а хтось погано переносить шерсть та шукає кішку, яка не линяє. Про такі породи докладніше розповів ресурс Petsmont.

Читайте також: Український бойовий кіт отримав волонтерську нагороду за допомогу військовим: зворушливі фото.

Сфінкси

Сфінкси – практично безшерста порода котів: лише дуже близько до шкіри вони мають невеликий пушок, часто непомітний на перший погляд. Здалеку кішка-сфінкс виглядає зовсім лисою, і деяким людям її здається надто екзотичною. Але ці коти дуже теплі, лагідні та смішні. Вони практично не линяють, і алергіки часто обирають їх як домашніх улюбленців.

Фото: Getty Images

Сіамські коти

Сіамські коти не лисі, але їхня шерсть коротша, ніж у багатьох інших порід. Вони дуже мало линяють, тому мають велику популярність серед людей, які не переносять шерсть. Ця порода грайлива, любить ласку і потребує постійної уваги з боку своїх людей. Якщо їм не вистачає уваги та любові, вони обов'язково дадуть вам про це знати, і з цим пов'язані стереотипи про складний характер сіамських котів.

Фото: Getty Images

Бірманські коти

Бірманські коти – дуже мила порода. У цих тварин великі очі та ніжний характер. Вони дуже люблячі та постійно шукають способи взаємодії зі своїми власниками. Як правило, ці довірливі тварини охоче йдуть на руки і не залишають по собі багато шерсті.

Читайте також: У серпні у світі відзначали День котів. Ось 10 причин, чому варто завести собі пухнастого друга.

Фото: Getty Images

Бенгальські коти

Завдяки смужкам і зовнішньому вигляду, що нагадує тигра, бенгальські коти є однією з найбільш незвичайних і яскравих порід. Але слід звернути увагу на їхнє здоров'я. Часто у представників цієї породи зустрічається генетична схильність до хвороби серця – гіпертрофованої кардіоміопатії. Відповідальні заводчики завжди роблять ехокардіографію тваринам, яких збираються розмножувати. Якщо результати аналізів підтвердять наявність гіпертрофічної кардіоміопатії, таких котів не можна використовувати для отримання потомства. Якщо ви плануєте завести бенгальську кішку, переконайтеся, що придбали її у відповідального заводчика, який провів усі необхідні обстеження. Завжди просіть показати інформацію, яку вони отримали у результаті перевірки.

Фото: Getty Images

Бомбейські коти

Одна з наймиліших порід – бомбейська кішка. У них теплий, доброзичливий та товариський характер, і з цієї причини більшість бомбейських котів чудово ладнають з дітьми. Таким чином вони стануть чудовими членами будь-якої родини. Бомбейські коти чорні, з чудовими яскравими очима та досить короткою шубкою, яка практично не линяє.

Фото: Getty Images

Не забувайте, що всі коти, як і люди, іноді трохи линяють. Навіть у людей сухі, відмерлі клітини шкіри відпадають, і ми теж постійно втрачаємо волосся. Якщо у вас алергія, і ви хочете завести кішку, слід проконсультуватися з лікарем алергологом. Фахівець проведе тести та порадить, як налагодити побут із домашнім улюбленцем.

Дізнайтеся, які поширені рослини в садах та парках небезпечні для собак.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували