Лайм

Засновано на реальних історіях: вийшов моторошний тизер фільму про медовий місяць в окупації

Кадри зі звуками війни

В мережі показали перший тизер майбутнього українського фільму "Медовий місяць" про кохання в окупації режисерки Жанни Озірної. В основі нової стрічки про війну Росії проти України лягли реальні історії.

Читайте також: В Україні обрали претендента на "Оскар-2024": ним став фільм про облогу Маріуполя.

"Як кожен українець та українка, я читала і чула багато історій про життя в окупації. Мені було важливо зрозуміти, як мої сусід(-к)и та найближчі друзі пережили цей страшний досвід. Тож, історія, яку я збираюся розповісти, заснована на кількох реальних історіях, які я почула і записала", - розповіла режисерка.

Жанна Озірна Фото: прес-служба

За сюжетом, щойно одружені Тарас і Оля проводять медовий місяць у своїй новій квартирі. Вони захоплені одне одним і не звертають уваги на тривожні новини. Але 24 лютого 2022 року молода пара прокидається від потужних вибухів за вікном.

Головні ролі у тизері виконали Роман Луцький, відомий за фільмами "Відблиск", "Безславні кріпаки", "Віддана" та Ірина Нірша - молода українська акторка, яка зіграла у короткометражному фільмі "Маляр".

Виконавці головних ролей Фото: прес-служба

Наразі стрічка "Медовий місяць" знаходиться на етапі розробки та пошуку фінансування.

"Тизер - це тільки візуальна розробка, перший погляд на майбутній фільм, а не його частина. Але це важливий етап для нашого проєкту - спроба налагодити комунікацію з авдиторією: як з українською, так і з міжнародною. Іноземці перебувають в абстракції та мало розуміють що відбувається насправді. З повагою та співчуттям до всіх, хто потрапив під окупацію, ми почали роботу над цією непростою темою, щоб через камерну персональну історію наших героїв розповісти про трагічні події в Україні міжнародній спільноті", - сказав продюсер фільму Дмитро Суханов.

Над створенням ролика працювала команда відомих українських кінематографістів, у тому числі кастинг-директорка та мама військовослужбовця з полку "Азов" Іллі Самойленка Алла Самойленко. Жінка знаходила акторів для таких фільмів, як "Довбуш", "Люксембург, Люксембург", "Ти мене любиш?", "Коли падають дерева" тощо.

Творці фільму "Медовий місяць" Фото: прес-служба

Раніше ми писали про те, як Аллі Самойлеко нахамив український актор Дмитро Ступка, який під час війни живе у США.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування