Лайм

Це найскладніше, що я дивився: Андрій Бєдняков про фільм "20 днів у Маріуполі"

Телеведучий народився та виріс у місті на Донеччині

В український прокат вийшов документальний фільм "20 днів у Маріуполі" про облогу міста у лютому-березні 2022 року. Андрій Бєдняков, який родом з Маріуполя, подивився стрічку і поділився враженнями з підписниками в Instagram.

Читайте також: Поліцейський з фільму "20 днів у Маріуполі" постраждав під час удару по Покровську.

"Вчора вийшов з кінотеатру близько 11 вечора. Їхав у машині мовчки. Без радіо. Приїхав додому, поговорив із сім'єю максимум 5 хвилин цього разу. Не міг говорити більше. Потім ліг на ліжко і ще хвилин 40 лежав із вимкненим світлом та відкритими очима. І мовчав. Це найскладніше, що я дивився у своєму житті", - зізнався телеведучий.

Фото: instagram.com/biedniakov

За словами Бєднякова, він багато разів бачив короткі відео з Маріуполя, багато спілкувався з людьми, які змогли евакуюватися з оточеного росіянами міста, але він не був готовий до такого.

"Бачити як знищують твоє рідне місто – боляче. Бачити емоції людей під час облоги – боляче. Бачити загиблих дітей та сльози батьків – неймовірно боляче, – написав Андрій. – Лікарі… величезна повага та любов. Мені хотілося обійняти кожного. Просто потиснути руку. Військові. Молоді хлопці, які прикривали, виводили. Дякую! Пожежники... Дякую".

Андрій попередив, що на кожного, хто подивиться цей фільм, чекає спустошення, багато сліз і велика переоцінка. І наголосив, що "20 днів у Маріуполі" має подивитися кожен українець.

Фото: instagram.com/biedniakov

"Після перегляду цієї роботи, я вкотре зрозумів, що всі ті проблеми, які я відчуваю зараз, це така фігня. Вся ця "втома" – це така фігня", - додав ведучий.

Бєдняков розповів, що після кіносеансу до нього підійшла та попросила зробити фото дівчина, якій вдалося виїхати з блокадного Маріуполя. Вона висловила співчуття Андрію, який втратив маму, і не змогла стримати сліз.

Читайте також: У тебе є ще один онук: Андрій Бєдняков зворушливо вшанував пам'ять своєї мами з Маріуполя.

За словами телеведучого, "20 днів у Маріуполі" – це навіть не фільм, а документація військових злочинів. І без цих кадрів, впевнений Бєдняков, світ би не побачив того жаху, який зробила Росія.

"Багато кому складно. Багато хто втомився. Але ми маємо стиснути зуби і працювати на нашу перемогу. Підтримувати один одного. Дякую тим, хто захищає нашу країну. І донатить. Не переставайте. Тому що таке, як у Маріуполі, може бути всюди, - додав Андрій. - Це боляче, але кожен має подивитися цей фільм. Сходіть на це кіно. Прошу".

Фото: instagram.com/biedniakov

Окремо Андрій Бєдняков звернувся до своїх підписників із РФ, серед яких багато російських артистів.

"Я знаю, ви продовжуєте мене читати. Дивіться, що зробили люди, яких ви продовжуєте розважати, з моїм містом. З українським Маріуполем. Послухайте звернення російськомовних маріупольських лікарів до вашого тирана та до ваших солдатів. Подивіться на людей", - звернувся ведучий "Орла і Решки” до мешканців країни-терористки.

Фото: instagram.com/biedniakov

"20 днів у Маріуполі" – документальний фільм українського військового кореспондента та письменника, відеографа АР Мстислава Чернова.

Коли почалося повномасштабне вторгнення РФ Чернов разом із колегами - фотографом Євгеном Малолєткою та журналісткою Василісою Степаненко опинилися в оточеному росіянами місті. Вони намагаються продовжити свою роботу, документуючи трагедії війни: безперервні обстріли, смерті людей, масові поховання загиблих, наслідки бомбардування пологового будинку та інші жахи.

Через 20 днів журналістам вдалося виїхати з Маріуполя та вивезти відзняті матеріали для майбутнього фільму.

Прем'єра фільму "20 днів у Маріуполі" відбулася 21 січня 2023 року на найбільшому у США фестивалі незалежного кіно Sundanc, де отримав Приз симпатій глядачів. У травні того ж року творців картини нагородили Пулітцерівською премією.

В українських кінотеатрах прокат документального фільму Мстислава Чернова розпочався 31 серпня.

Раніше Андрій Бєдняков розповів, що з його нерухомістю у Маріуполі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям