Лайм

Поступово паралізує: Богдану Буше діагностували серйозне неврологічне захворювання

Блогеру важко говорити і ходити

Український актор і телеведучий Богдан Шелудяк, він же Богдан Буше, який оскандалився через висловлювання у бік дівчат, повідомив про серйозні проблеми зі здоров'ям. У блогера діагностували рідкісне неврологічне захворювання – синдром Гійєна – Барре.

На особистій сторінці в Instagram Богдан розповів, що в більшості випадків хвороба виліковна, але поки "імунітет вбиває його нервову систему, поступово його паралізуючи". Буше записав відеозвернення, в якому закликає не лише дбати про здоров'я, а й пам'ятати про цінність нашого життя. У відео блогер ледь розмовляє - синдром призводить до порушення мовлення та зміни голосу.

Читайте також: Безкоштовно лікується в Англії: Оля Полякова розповіла про хворобу своєї матері.

Фото: instagram.com/bushe8

"Знаєте, ми так безпечно ставимося до власного життя, коли не реагуємо на тривогу, сидячи на дивані, коли на мотоциклі швидко катаємось, ну я про себе. І не розуміємо всієї небезпеки того, що може з нами статися. Я вам хочу сказати - ставтеся до свого життя і здоров'я більш відповідально. Не те, щоб я не відповідально ставився до здоров'я і щось конкретно призвело до такої ситуації, але я розумію, що постійні стреси та нерви теж є причиною цього", - сказав блогер.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Богдан Шелудяк (@bushe8)

Синдром Гійєна – Барре – це патологічний стан, при якому імунна система атакує окремі ділянки периферичної нервової системи. Серед перших симптомів захворювання виділяють слабкість та поколювання в кінцівках. У деяких людей ці симптоми призводять до паралічу ніг, рук та м'язів обличчя.

Також ця патологія може призвести до ураження грудної мускулатури, що спричиняє труднощі у диханні. У важких випадках синдром Гійєна – Барре може призвести до порушення мовлення та ковтання. Такі симптоми вважаються загрозливими для життя, тому потребують термінової госпіталізації.

У "сторіз" Буші показав фотографії зі стаціонару, де йому ставлять крапельниці. Богдан поділився, що після 8-годинного капання його стан не покращав.

Фото: instagram.com/bushe8

Раніше друг хворого Брюса Вілліса розповів про його стан: навички мовлення йому більше недоступні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня