Лайм

Олена Зеленська разом із чоловіком вшанувала пам'ять загиблих під час Революції Гідності: фото

"Лише ті, хто відвойовував свободу й гідність, знають їм справжню ціну й ніколи вже не віддадуть"

21 листопада 2023 року – десята річниця Революції Гідності, яка стала причиною кардинальних змін у подальшому розвитку української держави. Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді Оленою Зеленською вшанували пам’ять загиблих активістів та встановили лампадки до хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

Разом з подружжям Зеленських у заході взяла участь і Президентка Республіки Молдова Мая Санду. Всі присутні також віддали шану пам'яті полеглих активістів біля їхніх портретів. На честь загиблих учасників Революції пролунали удари дзвона. Детальніше про це розповіла пані Зеленська у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Олена Зеленська у синьому пуховику відвідала будівництво нового дому для родини переселенців: фото.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Є країни, яким не доводилося воювати за свободу. Є люди, чия гідність ніколи не зазнавала утисків. Але лише ті, хто відвойовував свободу й гідність, знають їм справжню ціну й ніколи вже не віддадуть. Ми не віддамо. З Днем Гідності та Свободи, Україно!" – йдеться у публікації. Також дружина Володимира Зеленського оприлюднила серію кадрів, зроблених піж час заходу.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Перша леді постала в образі, що складався з темних тонів. На ній було пальто чорного кольору, в тон до нього підібрані й інша частина речей. Помітно виділялася золота брошка на лацкані верхнього одягу. Завершили лаконічне вбрання зібране волосся та мінімальна кількість макіяжу.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Читайте на тему: Олена Зеленська у пісочному костюмі з символічною брошкою зустрілася з подружжям Макронів: фото.

Нагадаємо, День Гідності та Свободи був встановлений указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Основним поштовхом для початку Революції Гідності було прийняття тогочасним урядом Миколи Азарова рішення призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Це відбулося 21 листопада 2013 року, напередодні саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі. Відмова від Угоди про асоціацію призвела до остаточного зруйнування компромісу між режимом Віктора Януковича й українцями, які були згодні миритися з тогочасним режимом за умови продовження курсу на євроінтеграцію.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита