Лайм

Теплий і затишний: інститут Pantone назвав головний колір 2024 року

Що символізує новий відтінок

На заміну цьогорічному малиново-червоному відтінку прийде персиковий. Американський інститут Pantone назвав Peach Fuzz ("Персиковий пух") головним кольором 2024 року. У компанії назвали відтінок "теплим" і "затишним", а також порівняли з бархатистим ніжним персиком, "чий всеосяжний дух збагачує розум, тіло і душу".

Читайте також: Топ-12 ідей модного манікюру у головному кольорі 2023 року: фото.

"Чуттєвий, але водночас солодкий і повітряний, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz пробуджує нову сучасність. У центрі уваги - людський досвід, що збагачує і живить розум, тіло і душу, але в той же час це спокійний і сучасний персик з глибиною, чия ніжна легкість стримана, але вражаюча. Поетичний та романтичний, чистий персиковий тон із вінтажними нотками, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz відображає минуле, але водночас переосмислений у сучасному дусі", - зазначили в Інституті.

Фото: Pantone

Виконавча директорка Pantone розповіла, що у пошуках нового відтінку, команда обрала колір, що випромінює теплоту та елегантність. "Відтінок, який резонує зі співчуттям, пропонує тактильні обійми та легко поєднує молоде з вічним", - зазначила Леатріс Ейсман.

Фото: Pantone

Інститут кольору Pantone - американська компанія, яка займається розробкою палітри кольорів і щорічно прогнозує колірні тренди на ринку. У 2024 році виповнюється 25 років з моменту, коли Pantone вперше визначив колір року – небесно-блакитний.

Кольором 2022 року був синьо-фіолетовий Very Peri, який символізував зміни після важкого періоду ізоляції. У 2021-му – глибокий сірий та яскравий жовтий, а у 2020 році Інститут розробив відтінок червоного та присвятив його темі менструації.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення PANTONE (@pantone)

Раніше ми розповідали про "улюблені" кольори Зеленого Дерев'яного Дракона - покровителя 2024 року.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео