Лайм

Стилісти назвали відтінки одягу, які найбільше пасують жінкам після 50 років

Рекомендації щодо підбору вбрання

З роками зовнішність і фігура змінюються, тому свій гардероб та персональний стиль корисно іноді переглядати. Є речі та модні прийоми, які візуально омолоджують, роблять образ більш сучасним. Те саме стосується і кольорів одягу. Стилісти Елізабет Косіч та Керол Девідсон розповіли виданню Bestlife, які відтінки особливо виграшно виглядають на жінках після 50 років.

Читайте також: Вчимося зірок: які стрижки найбільше підходять жінкам після 40 років.

Темно-синій

В процесі старіння наша шкіра стає світлішою і тьмянішою, а волосся сивіє. Через це одяг темного кольору здається більш грубим і похмурим. Особливо це стосується чорного - найрізкішого кольору з усіх. Стилісти рекомендують замінити чорний колір у гардеробі темно-синім. Він нейтральний, добре поєднується з різними світлими та пастельними відтінками, і при цьому не так гнітюче відбивається на портретній зоні.

Фото: https://www.instagram.com/olgasumska/

М'який білий

Яскравий білий колір може відтягувати до себе світло, і на його тлі обличчя здається більш тьмяним. Відтінок слонової кістки також потребує обережності, адже він може надати шкірі жовтизни. Хорошим рішенням стилісти називають м'які білі відтінки – молочний, ванільний, кремовий. Крім того, за ними простіше доглядати і вони підходять для різних сезонів.

Читайте також: Топ-5 помилок у стилі, які візуально додають віку навіть молодим жінкам.

Фото: Pinterest

Малиново-червоний

З віком зовсім не обов'язково відмовлятися від яскравих кольорів. Якщо вам за 50 і ви хочете внести вау-ефект у свій гардероб, стилісти рекомендують головний відтінок 2023 року за версією Pantone - Viva Magenta. Цей малиново-червоний тон балансує між теплим та холодним, тому ідеально підходить для акцентних речей. Шарф, жакет, пояс чи сумка такого виразного відтінку розбавлять буденний образ.

Фото: https://www.instagram.com/lennykravets/

Пудровий рожевий

Пудровий рожевий підходить для будь-якого віку та відтінку шкіри. Він привносить тонку нотку жіночності і додає образу свіжості. Цей м'який колір можна включити як у повсякденні, так і більш формальні образи.

Читайте також: Як одягатися, щоб виглядати багато: шість безпрограшних варіантів.

Фото: Pinterest

Оливковий зелений

У 2023 році зелений став великим трендом, і оливковий - найніжніший і найбільш нейтральний з його відтінків. Він може бути світлим або темним – шукайте тон, який найкраще поєднується з кольором вашої шкіри та волосся. Оливковий можна поєднувати з різними акцентними кольорами, наприклад, жовтим або помаранчевим. Також він створює виграшні комбінації зі спокійними нейтральними відтінками – сірим, бежевим, молочним.

Фото: Pinterest

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня