Лайм

Вони не зруйнують наш дух: Вакарчук у центрі Львова записав звернення після ракетного удару

Музикант звернувся до підписників у своєму блозі

29 грудня російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку по території України, під ударом опинився також і Львів. Звернення з цього українського міста записав лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

Артист оприлюднив ролик, записаний на площі навпроти Львівського національного академічного театру оперу і балету імені Софії Крушельницької. Відповідне відео з'явилося на сторінці музиканта в Instagram.

Читайте на тему: Це сьогодні побачили мільйони українців: посол США закликала Захід дати гроші на ЗСУ.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Святослав Вакарчук (@sviatoslav.vakarchuk)

У промові Святослав зазначив, що попри руйнування, які несуть росіяни у будинки українців, агресори не зможуть зруйнувати сильний український дух. Також він вшанував пам’ять загиблих, яких не стало цього дня.

"Сьогодні у Львові як і інших містах, містечках і селах України знову було гучно. Ворог продовжує завдавати страждань і руйнувань Україні. Але, я говорив це в перший день великої війни і впевнений в цьому зараз: їхні ракети можуть нести руйнування в наші доми, але вони ніколи не зруйнують наш дух. Україна переможе! Вічна пам’ять загиблим у Львові, Києві, Дніпрі та усіх наших містах. Щирі побажання якомога швидшого одужання пораненим", - сказав Вакарчук.

Внаслідок ракетної атаки по Львову відомо про одну загиблу людину, восьмеро - зазнали травмувань в результаті удару по житловому будинку. Також у місті пошкоджено три школи та дитячий садок.

Читайте також: Запустили понад 100 ракет: Зеленський та Залужний про масштаби і наслідки ударів по Україні.

Влучання по Львову вже прокоментував мер міста Андрій Садовий. "Ситуація більш складна, ніж я думав спочатку. Одна людина загинула, вісім звернулися за медичною допомогою, одна потерпіла - в достатньо складному стані. Є багато руйнувань. 10 будинків зазнали руйнувань, в деяких всі вікна повилітали, двері покрутило. Наша комунальна школа - тут живого місця немає. Стіни лишилися, але всередині всі вікна повилітали, двері повилітали. Канікули для дітей в цій школі будуть подовжені. Будемо шукати виходи, бо тут треба місяць чи більше, щоб все привести до пуття. Для людей це шок - у святкові дні така велика біда", - сказав чоловік у відеозверненні, яке з'явилося у його Telegram-каналі.

29 грудня Росія випустила по нашій країні понад 100 ракет та дронів, більшість з яких було збито. У списку інших міст, які постраждали через масовану ракетну атаку, опинилися Харків, Одеса, Запоріжжя, Дніпро та Київ.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці