Лайм

Де зараз Микола Гнатюк: брат відомого співака розповів, як склалася його доля

Артист давно мешкає за межами України

Микола Гнатюк – український артист родом із Хмельницької області, чий пік популярності припав на 1980-1990-і роки. Серед знаменитих хітів співака - російськомовна "Птица счастья", українські "Калина" і "Час рікою тече", а також виконання пісні "Ой, смереко" авторства Любомира Якима.

Читайте також: Сестра Софії Ротару розповіла, де живе співачка під час війни.

Микола Гнатюк Фото: Wikipedia

У червні 2020 року, вже після початку демонстрацій проти режиму Лукашенка у Білорусі, Гнатюк виступив на "Слов'янському базарі" у Вітебську. Окрім нього на концерті під назвою "З Україною в серці!" виступали Тіна Кароль, Ірина Білик, KAZKA та зрадниця України Таїсія Повалій. За рік до того 67-річний Микола Гнатюк заявляв, що припиняє музичну кар'єру, щоб жити "ближче до сина".

Нині його рідний брат Анатолій Гнатюк розповів, де зараз знаходиться співак. В інтерв'ю виданню "Обозреватель" актор заявив, що 71-річний Микола Гнатюк живе у Німеччині, а бачилися вони ще до початку повномасштабної війни.

"Він зараз живе в Німеччині, поїхав до сина. У нас хороші, братерські стосунки. Він старший на12 років, і я завжди до нього прислухаюся. Тим більше, що він дуже мудра людина – завжди був таким", - сказав Анатолій.

Примітно, що у Німеччині Гнатюк жив ще задовго до війни. Після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році його колишня дружина Наталія Швачко вивезла туди їхнього сина Олександра, і з того часу співак регулярно до нього навідувався.

Читайте також: Хороший будинок біля моря: Зібров розповів, де під час війни живе син зрадниці Повалій.

Зараз Миколі Гнатюку 71 рік, він живе у Німеччині із сином Фото: скріншот YouTube

"Скажу так: живеться йому, як усім українцям, де б вони не були, морально важко, бо думки лише одні – про війну. А фізично – Слава Богу. Він дуже переживає за все, що відбувається тут. Спілкуємося ми часто – на тиждень зідзвонюємося кілька разів. І списуємось – постійно на зв'язку", – розповів Анатолій Гнатюк про життя брата.

Сам Микола Гнатюк не давав інтерв'ю під час повномасштабної війни. Колись його політична позиція спричинила великий скандал. Після вторгнення Росії на Донбас у 2015 році з'явилася інформація, що у Facebook Гнатюк звинуватив Україну та Захід у "розпалюванні громадянської війни".

"Ось я нарешті повернувся додому з Росії, де пробув у родичів понад 40 діб, проїхав територію від Брянська до узбережжя ЧМ Краснодарського краю. Чим можу я, українець, поділитися і з росіянами, і з українцями? Сподобався Краснодарський край, дороги не гірші, ніж у Європі, поля доглянуті, магазини повні продуктів місцевого виробництва, сервіс досить на високому рівні, дуже багато багатих людей, не кажучи про будинки. Найголовніше, я не бачив пересування військ Російських ЗС, хоча доводилося їхати і вдень і вночі, і в Росії ніхто не говорить про війну з Україною, - нібито йшлося у повідомленні Гнатюка. - А вчора я приїхав до Сум і все поїхало: Росія напала, Росія окупувала, російські танки, батальйони десантників та морпіхів, Українські ЗСУ успішно відбили атаку 100 танків Кантемирівської танкової бригади, бригада взята в полон. Що я можу сказати? Дешева пропаганда, обманюють український народ наші ЗМІ".

Читайте також: Росія відібрала у Софії Ротару елітний готель у Криму: співачка не змогла його продати.

Анатолій Гнатюк – молодший брат співака. Фото: https://www.facebook.com/anatolignatjuk

Згодом брат співака спростовував цю інформацію в інтерв'ю. Він і зараз називає повідомлення фейком російських ЗМІ.

"Це була фейкова стаття. Микола сам публічно спростовував цю інформацію, і просить мене наголошувати в інтерв'ю, що з початком війни (а вона для нього, як і для багатьох українців, почалася у 2014 році) він ні кроку, ні хвилини не був у Росії. Він вважає, що виступати в РФ українському артисту - це гріх перед матерями, діти яких стали воїнами і загинули. Це його категорична позиція. Інформація про те, що він їхав на автомобілі з Росії через Ростов, - це все придумано. У нього немає водійських прав, він не вміє їздити за кермом. І автомобіля, до речі, теж немає", - говорить Анатолій Гнатюк.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття