Лайм

Тріумф любові: звільнена з полону медикиня Галина Федишин заручилася з коханим

Пара разом пройшла бої за Маріуполь та витримала випробування полоном

Ввечері 3 січня 2024 року відбувся 49-й обмін полоненими – найбільший з початку повномасштабного вторгнення. Із російського полону додому повернулися 230 українських захисників. Серед них – бойова медикиня зі складу 36 ОБрМП Галина Федишин. Наступного дня 28-річна дівчина-морпіх отримала пропозицію від коханого, морського піхотинця Миколи Гриценяка.

Свідком зворушливої події став командир 36 окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський. На своїй сторінці у Facebook "Волина" опублікував кадри із заручин, які назвав "тріумфом любові" й зазначив, що історія пари морпіхів - натхнення для всієї країни.

Читайте також: Справжня любов: мережу розчулили кадри весілля українського сапера, який втратив зір на війні.

Галина Федишин і Микола Гриценяк Фото: Facebook / Галина Федишин

"Сьогодні я став свідком не просто заручин, а справжнього тріумфу любові! Ця любов пережила випробування, що здатні зламати найсильніших, але не дозволила зломити Вас. Пара українських морпіхів показала, що справжні почуття не знають перешкод, навіть коли це - пекло на землі. Вони разом пройшли бої за Маріуполь, витримали випробування полоном та довгу розлуку, але їхні серця ні на мить не припиняли битися в унісон. Їхні почуття та відданість один одному стали символами непереможної віри і надії. Їхня любов - це всеосяжне світло, що перемогло темряву найтяжчих часів!, - зазначив Волинський. - Вітаю вас із цим новим початком! Ваша історія – натхнення для всієї країни".

Федишин був у російському полоні майже два роки. Туди вона потрапила під час виходу з "Азовсталі" у травні 2022 року. Тоді ж у неволю до ворога потрапив її хлопець Микола Гриценяк, проте Україна повернула його трохи раніше. У полоні пара не бачилася.

Галина родом із Івано-Франківської області. Після закінчення медичного коледжу у 2015 році юна українка приєдналася до групи студентів-добровольців, які їздили допомагати медперсоналу одного з військових шпиталів на Житомирщині.

Дівчина дуже хотіла в армію й через деякий час її взяли до 36-ї окремої бригади морської піхоти, де вона служила бойовою медикинею. У 2021 році Володимир Зеленський нагородив Галину орденом "За врятоване життя".

Фото: instagram.com/halichka_f

Дивіться також фото волонтерок та жінок-військовослужбовиць ЗСУ для календаря на 2024 рік від Playboy.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину