Лайм

Військові і цивільні: на шпальтах Vogue з'явилися українці, які втратили кінцівки через війну

Героями проекту стали дорослі та діти з ампутаціями

Український журнал Vogue, героїнею якого раніше була Олена Зеленська, представив спецпроект "Видимі" фотографа Степана Лісовського. На шпальтах глянцю – 11 українців, які втратили кінцівки внаслідок російських ударів або через хворобу. Героями свіжого випуску стали військові та цивільні різного віку, у тому числі й діти.

"Всі вони - частина зростаючого покоління українців, які навчаються жити повноцінним життям із протезами, продовжують бути видимими і прокладають шлях до вільного від стереотипів та різноманітного світу", - зазначили автори проекту в Instagram.

Читайте також: Український воїн, який втратив ноги на фронті, станцював на сцені у Каліфорнії.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Серед наймолодших героїнь проекту – 7-річні школярки Олександра Паскаль та Марина Пономарьова. Гімнастка Саша втратила ногу внаслідок російського ракетного удару по селищу Затока Одеської області у травні 2022 року. Попри важкі випробування, сильна дівчинка продовжує займатися художньою гімнастикою, хореографією та плаванням.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Марина втратила ногу також у травні 2022-го через російські ракетні обстріли. Школярка щодня займається з реабілітологом і незабаром піде до басейну. Мріє стати пілотесою "Формули-1".

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Найстарший герой зйомки – 50-річний Вадим Свириденко. Чоловік втратив обидві кисті та обидві стопи через поранення, отримані у 2015 році в боях у Дебальцевому Донецької області. Сьогодні він – призер марафону Морської піхоти США та володар бронзової нагороди на Іграх непокорених у Торонто.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Олександр Чайка - хореограф та військовослужбовець (33 роки). Втратив ногу у квітні 2022-го у бою у Попасній Луганській області.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Данило Мельник – командир механізованого підрозділу ЗСУ (19 років). Частково втратив ноги, ліву кисть та пальці правої руки у боях з окупантами під Києвом у лютому 2022 року.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Анастасія Шестопал – спортсменка (20 років). Втратила ногу внаслідок російського удару по вокзалу Краматорська Донецької області у квітні 2022-го.

Читайте також: Поранення були з усіх боків: українська модель розповіла, як знялася для Playboy після втрати ока.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Максим Єрмохін – військовослужбовець, спортсмен (28 років). Лишився ноги у 2018 році у війні Росії проти України.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Андрій Голопата – студент, військовослужбовець (20 років). Втратив ногу у жовтні 2022-го у боях під Горлівкою Донецької області.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Карина Стащищак - танцівниця (32 роки). Втратила ногу 2018-го через спинномозкову грижу.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Артем Кузьмич – ветеран ССО, чемпіон світу з параджіу, чемпіон України з джіу-джитсу (27 років). Втратив ногу у лютому 2019 року у бою на Луганщині.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Руслана Данилкіна – ветеран, модель, посол центру Superhumans (20 років). У 18 років стала військовослужбовицею ЗСУ. 10 лютого 2023-го втратила ногу під час ракетного обстрілу на Херсонщині.

Фото: instagram.com/vogue_ukraine

Раніше Руслана Данилкіна, яка втратила ногу на передовій, знялася у ніжній фотосесії.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil