Лайм

Не виїзна, і не можу нічого зробити: Юлія Юріна розповіла про безвихідну ситуацію з документами

Співачка вкотре привернула увагу до цієї проблеми

Колишня учасниця українського гурту YUKO Юлія Юріна народилася в РФ і має російський паспорт, від якого давно хоче відмовитися. Співачка понад десять років живе в Україні, просуває український фольклор, але не може отримати громадянство цієї країни. Раніше виконавиця розповідала, що це вкрай складна процедура, а тепер заявила, що ситуація безвихідна.

"Я живу тут [в Україні] вже 12 років, займаюся традиційною українською культурою, просуваю її тут, створюю українські альбоми, концерти, навчаю цьому вже дуже багато років і... Чекаю на це [українське громадянство] дуже багато років. Я не хочу досягнути своєї скляної стелі. Мені й так вже немає шляху до телебачення, радіо. Я не виїзна і не можу нічого зробити, щоби просувати українську культуру за кордоном. Скільки мені ще чекати?", - сказала в "сторіз" співачка.

Читайте також: Паразитують на вишиванках: співачка Юлія Юріна жорстко критикує Трінчер, Полякову та інших зірок.

Фото: instagram.com/yurina_yuyu

Юлія додала, що через рік у неї закінчується термін дії російських документів, на основі яких вона має посвідку на постійне проживання. Відновити документ у РФ вона не зможе, оскільки там їй світить ув'язнення за "держзраду", а в Україні він не матиме юридичної сили.

"Як мені працювати далі, якщо юридично моя посвідка вже не рахується як документ?", - емоційно висловилася артистка.

Фото: instagram.com/yurina_yuyu

Юлія Юріна народилася в російському місті Анапа (Краснодарський край, Кубань). В Україну вона приїхала у 18-річному віці та вступила до Київського національного університету культури та мистецтв на кафедру фольклору.

Популярність співачці принесло шоу "Голос країни" та дует із ще одним учасником проекту Стасом Корольовим. Разом вони створили гурт YUKO, який проіснував близько 4-х років. У 2019 році колектив брав участь у Нацвідборі на "Євробачення-2019", де у фіналі поступився місцем скандальній Maruv, яка працює в Росії і мовчить про війну в Україні. Наразі Юлія Юріна розвиває сольний проект "ЮЮ".

Раніше Юлія Юріна розповіла, як її принижували через вагу на "Голосі країни" та Нацвідборі на "Євробачення".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео