Лайм

Була така можливість: актор "Кріпосної" розповів про звільнення з лав ЗСУ через 1,5 роки служби

Артист повернувся з війни у цивільне життя

Актор Олександр Печериця з початку повномасштабного вторгнення Росії взяв до рук зброю і подався боронити Україну. На другий день війни артист поповнив лави ТрО, а пізніше - ЗСУ. У складі Збройних Сил зірка серіалу "Кріпосна" служив півтора роки.

В інтерв'ю для YouTube-проекту ТСН.ua "Наодинці" актор театру та кіно згадав, як прийняв рішення йти на фронт, а також зізнався, що звільнився з військової служби і більше не виконує бойових задач.

Читайте також: "Тікток-воїн, навоювався": Назар Грабар відповів хейтерам про своє звільнення в запас.

Печериця воював на фронті 1,5 роки Фото: instagram.com/oleksandr_pecheritsya

"Найважчі для мене були дні - це уприйняття ось цього рішення [піти служити], коли я 24-25 лютого не знав, що мені робити. Тут вже починають заходити колони, а ти думаєш, що мені робити: закривати квартиру десь ховатися, бігти, залишатися, захищатися... Тоді я пішов до хлопців, які охороняли естакаду на Броварському проспекті, я в них запитав, що це за підрозділ, як до вас записатися, хочу вам допомагати... Вони мені сказали, куди їхати. Там було багато людей. Я тоді переконався, що я правильний вибір зробив", - поділився Печериця.

Через півтора роки 41-річний Олександр звільнився з військової служби у ЗСУ і більше не бере участі у бойових діях. Печериця сказав, що зробив це "за сімейними обставинами", але подробиці розкривати не став.

"Я звільнився за сімейними обставинами. У мене була така можливість", - сказав Печериця. Актор повернувся до рідного театру та готується до нової вистави з режисером "Конотопської відьми" Іваном Уривським.

Артист повернувся до театру Фото: instagram.com/oleksandr_pecheritsya

Заслужений артист України зізнався, що ця війна частково забрала у нього професію, а також спокій та сім'ю. Дружина та 3-річний син Олександра живуть за кордоном, куди евакуювалися через російське вторгнення.

"Я не бачу, як росте моя дитина. У мене багато є питань до цих нелюдів, які це розв'язали. Дуже багато питань. Я плачу надто дорогу ціну для мене, можливо, хтось платить більшу, але моя ціна сьогодні така. І для мене це непідйомний кредит у майбутньому, - сказав він. - Я завжди плачу, коли мені надсилають відео із сином. Це дуже боляче, коли є ця відстань, і я тільки згадую, як він пахне. На жаль, сьогодні це так".

Олександр Печериця з сином Фото: instagram.com/oleksandr_pecheritsya

Олександр Печериця – актор театру та кіно, заслужений артист України. Близько 20 років працює у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Задіяний у таких спектаклях як "Украдене щастя", "Річард ІІІ", "Коріолан". Знімався у серіалах "Кріпосна", "Сага", "Століття Якова", а також у першому англомовному художньому фільмі про Голодомор "Гіркі жнива".

Кадр зі спектаклю "Украдене щастя" Фото: instagram.com/oleksandr_pecheritsya

Раніше українська телеведуча Соломія Вітвіцька повідомила про демобілізацію колишнього чоловіка.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни