Лайм

Ютубери Іванов і Петров образили журналістку за зовнішність і потрапили у скандал

Ведуча назвала це легалізацією шеймінгу жінок

У мережі розгорівся скандал за участю ведучих каналу "Ісландія" Сергія Іванова та Володимира Петрова, які дозволили собі грубі висловлювання на адресу інтерв'юерки Аліни Доротюк. Обговорюючи інтерв'ю журналістки з блогеркою "Людою з Голлівуду" ютубери сказали, що ведуча використовує "стару жіночу хитрість" - "знайди подружку страшніше за тебе".

"Я так розумію, що ось ця ведуча, весь час забуваю як її звати, вона ось тупо спеціалізується на тупих, карочє, візаві", - сказав в ефірі Іванов.

Читайте також: Остапчук, Позитив та Буше розповіли, як оцінюють дівчат: їм нагадали про війну та жінок у ЗСУ.

Сергій Іванов Фото: instagram.com/applecrysis_ua

"А це ж старий прикол: знайди подружку страшніше за тебе. Це ж стара жіноча хитрість", - відповів йому Петров.

"Ну, давай відверто, у цьому випадку це важко буде зробити. Але те, що вона старається, треба визнати, і заохотити її. Давай, намагайся. Можна спробувати на теплотрасах пошукати. Там хтось гідний може знайтися", - продовжив Іванов.

Аліна Доротюк відреагувала на ганебний діалог Іванова і Петрова, зазначивши, що не можна "спускати з рук" подібні мізогіністські фрази.

Аліна Доротюк Фото: instagram.com/dorotiuk_

"Коли я побачила, як два здоровенних дядьки сидять у кадрі і обговорюють мою зовнішність. Ще й серйозно радять пошукати "страшнішу" за себе серед, як я зрозуміла, повій з теплотрас (хоча я б їхню вроду не знецінювала, як і професію). Я раптом задумалася. Ми так кенсилили Володимира Остапчука за його - у порівнянні з цими висловлюваннями - "безневинне" 10 із 10. А якимось Петрову й Іванову, які мають аудиторію аж у понад 500 тисяч підписників на їхньому YouTube-каналі, готові спустити їхні абсолютно мізогіністичні висловлювання з рук?" - написала вона в Instagram.

Журналістка зазначила, що такі коментарі у публічній сфері "ще більше легалізують шеймінг жінок за зовнішність".

"Краще б ці двоє свою мізагонію зганяли на фронті. А не на зовнішності українських жінок", - наголосила Доротюк.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Аліна Доротюк (@dorotiuk_)

Аліна нагадала, що Володимир Петров відомий у медіаспільноті як "чорний політтехнолог" та "піарник Януковича". На його рахунку безліч "брудних" піар-акцій, у тому числі провокація з "тітушками" на мітингу проти президента-втікача в 2013 році.

Володимир Петров Фото: instagram.com/221petrov

На скандальне відео відреагувала alyona alyona, яку також публічно образили ведучі "Ісландія ТБ". Реп-виконавиця опублікувала відео, в якому медіатехнологи називають її "тупою хабалкою" та обговорюють, за якої умови посадили б її "собі на ручки".

"Я правильно розумію, що ця хабалка, яку ви весь час вважали реперкою, ця проста під'їзна хабалка в метро, розповідає, що не хоче нічого міняти... Ви всі помилилися, вона просто хабалка, вона ніякого відношення до суспільства не має. Вона не є лідером суспільної думки. Тітка, яка вдає, що вона чорношкірий репер, читає реп на гостросоціальні теми, зараз каже, що вона в рот ***ла гостросоціальні теми. Настав час визначитися: ти тупа хабалка чи ти реперка", - звернувся до виконавиці Петров.

alyona alyona зазначила, що в перший раз вона публічно не відреагувала, але тепер, коли ситуація повторилася, вона не мовчатиме.

"Хлопці, вам має бути соромно. Замість того, щоб приносити реальну допомогу Україні тут і тепер, обговорювати нагальні питання, спрямовувати людей на єднання, правильні думки, вони просто сидять і перемивають кістки жінкам. Яка страшна, яка ні. Яку би посадив собі на ручки, а яку ні. Включно з викривленням фактів та інформації", - написала реперка.

alyona alyona Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Виконавиця додала, що їй соромно бачити й чути подібне в інфопросторі. Вона хотіла б, щоб усі люди зараз спрямовували свою діяльність не на пліткарство та мізогінію, а на реальну допомогу державі, суспільству та ЗСУ.

"Я ні в якому разі не закликаю до хейту чи травлі, бо це не мої методи протидії мізогінії. Але я буду вдячна людям, якщо вони нагадають цим двом дорослим чоловікам про те, що зараз набагато важливіше єднатися і підтримувати одне одного, а не розпускати плітки чи викривляти факти. А ще гірше просто сидіти в ефірі і обсмоктувати жінок", - резюмувала реперка.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Альона (@alyona.alyona.official)

Після того, як ця ситуація набула розголосу, Аліну Доротюк і alyona alyona у коментарях та в "сторіз" підтримали популярні українці. Серед них – блогери Антон Тимошенко, Вася Байдак, Саша Бо, телеведучі Олексій Суханов і Нікіта Добринін, продюсер Володимир Завадюк, акторки Катерина Тишкевич і Наталка Денисенко.

Читайте також: Байдуже, що кажуть інші: зірки підтримали флешмоб "10 із 10" після скандального шоу Остапчука.

Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Фото: instagram.com/nikitadobrynin

Фото: instagram.com/natalka_denisenko

Тим часом українка, яка виграла конкурс "Міс Японія", прокоментувала свою скандальну перемогу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу