Лайм

Юлія Юріна розповіла, чи загрожує їй депортація в Росію, якщо не вийде отримати паспорт України

Про бажання отримати українське громадянство виконавиця заявила у 2018 році

Співачка Юлія Юріна давно живе в Україні, але вже кілька років не може отримати українське громадянство. Артистка, яка народилася в Анапі (Краснодарський край), має посвідку на тимчасове проживання, термін дії якої скоро закінчується.

У програмі "Сніданок з 1+1" виконавиця розповіла, чи загрожує її депортація в РФ, якщо не вдасться отримати український паспорт. Зокрема, вона пояснила, що питання про депортацію з країни не стоїть. Але за найближчий рік вона сподівається вирішити питання з українським громадянством, оскільки від цього буде залежати її подальша доля.

Читайте також: Як живе футболіст Анатолій Тимощук, який зрадив Україну заради російських рублів.

Фото: instagram.com/yurina_yuyu

"Мене це лякає. Депортувати не будуть. В мене є ще рік, і за цей час я маю вирішити це питання, адже від цього залежить моє життя", - говорить Юлія.

Ситуацію прокоментував також юрист Ярослав Лисенко. Він пояснив, чому наразі питання з українським громадянством не розглядаються: "Кабінет міністрів прийняв Постанову, що розгляд цих питань зупиняється до закінчення воєнного стану. Повертатися до цього питання слід через 30 днів після закінчення воєнного стану", - каже Лисенко у програмі "Сніданок з 1+1".

Фахівець радить тим людям, які опинилися у подібній ситуації вже зараз подбати про повний пакет документів: "Слід забезпечити чистоту юридичної сторони цього питання. Чи порадив би я виїжджати в таких умовах? Напевно, ні. Тому що тут стоїть питання життя".

За словами спеціаліста, депортувати людей які не матимуть громадянства і у яких буде протермінована посвідка на проживання, не будуть.

Читайте на тему: Олексій Суханов пояснив, навіщо зберігає паспорт РФ після отримання українського громадянства.

Фото: instagram.com/yurina_yuyu

Також Юріна розповіла про спілкування з рідними, які продовжують жити в Росії. Вона поділилася, що говорить лише з мамою та бабусею, тоді як з рідним батьком розмови припинилися близько пів року тому. Причина – різні політичні погляди.

"Я іноді спілкуюся з мамою та бабусею. Мама вже трошки розуміє мову, бабуся – перепитує. Тому в мене у батьків відбувається така собі "лагідна українізація", - говорить вона.

Під час останньої скандальної розмови з батьком Юлія дізналася неочікувані для себе факти, які стосувалися її українського походження. "Батько сказав мені фразу: твій прадід був з Дніпра, він дійшов до Берліну. Мені цю інформацію раніше ніколи не казали, - поділилася співачка. - Я зараз думаю над тим, як мені дізнатися від батька про прізвище мого дідуся".

  • Детальніше про виконавицю російського походження, яка називає себе українкою без українського громадянства, - читайте у цьому матеріалі.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ