Лайм

На кінофестивалі в Берліні пролунав сигнал повітряної тривоги з України

Нагадування європейцям про війну в нашій країні

15 лютого у Берліні (Німеччина) стартував 74-й Берлінський міжнародний кінофестиваль. Цього року до складу журі увійшла письменниця з України Оксана Забужко. На пресконференції суддів з нагоди старту Берлінале-2024 в телефоні українки спрацював застосунок "Повітряна тривога".

Як пише DW, під час запитання, адресованого Оксані Забужко, у конференцзалі раптово завив пронизливий звук сирени. Журналісти та члени журі здригнулися, а письменниця схопила телефон і відключила в ньому звук.

Читайте також: Під час виступу Alyosha на "Євробаченні" прозвучали сирени повітряної тривоги: потужне відео.

Оксана Забужко на пресконференції Берлінале-2024 Фото: Getty Images

"Вибачте, - сказала вона. - Це спрацював додаток, який сповіщає про ракетні атаки в Україні. Це звучить у нас у країні щодня".

Оксана Забужко – українська письменниця, літературознавець, поетеса, публіцистка, викладачка та політична активістка. У 2023 році увійшла до списку 100 жінок року за версією ВВС. Її напрацювання відзначено літературною премією Центральної Європи "Ангелус", Національною премією України імені Тараса Шевченка та орденом Почесного легіону Франції. Нині вона одна з найвідоміших письменників та інтелектуалів України.

Берлінале - міжнародний кінофестиваль, який вважається одним із найпрестижніших фестивалів Європи та світу у сфері кіно. Проходить щорічно з 1951 року у Берліні в лютому. У 2024 році захід проходитиме 15-25 лютого. Володарів "Золотого" та "Срібного ведмедів" оголосять 24 лютого.

Фото: instagram.com/berlinale

У 2023 році на відкритті фестивалю Берлінале виступив Володимир Зеленський. У своєму зверненні президент України сказав, що культура та кіно не можуть бути поза політикою, коли йдеться про масові теракти та злочини проти людяності.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Таню Муіньо, яка поставила номер для України на "Євробаченні-2024"

Хто така Таню Муіньо - постановниця сценічного виступу alyona alyona та Jerry Heil на "Євробаченні-2024"

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona впала на одній з репетицій перед Євробаченням 2024 через кольчугу - авторка прикраси показала її фото та процес створення