Лайм

Знесла вибухова хвиля: дружина українського композитора постраждала через російську ракету

На початку великої війни сім'я була заблокована у підвалі власного дому

Знаменитий український композитор Ігор Поклад та його дружина Світлана, які живуть у місті Ворзель на Київщині, стали жертвами російської ракетної атаки 15 лютого.

Про це дружина 82-річного народного артиста України розповіла на своїй сторінці у Facebook. Жінка поділилася моторошними подробицями і показала величезну воронку, яка утворилася внаслідок знищення ворожої ракети.

Читайте також: Накрило вибуховою хвилею: депутатка Кіра Рудик показала пошкоджений внаслідок ракетної атаки дім.

Фото: Facebook / Світлана Поклад

За словами Світлани, вона завжди уважно стежить за всіма повідомленнями щодо пусків російських ракет і шахедів, але тієї ночі була сильно втомлена і проспала сигнал повітряної тривоги. Прокинулася жінка близько п'ятої ранку від того, що "спрацював внутрішній дзвіночок". Тоді вона одразу прочитала про ракетну небезпеку для Ворзеля.

Дружина Поклада розповіла, що одразу підійшла до вікна, щоб закрити його "про всяк випадок", і в цей момент пролунав сильний вибух. Вибуховою хвилею жінку травмувало.

"Пішла до вікна, яке відчинила ще вночі, бо не вистачало повітря, вирішила зачинити про всяк випадок. І тут… Спочатку крихітне щось в небі, ніби місяць за хмарами, а потім… шалений вибух. Шалений! А небо червоне…І мене вдарило об раму, а потім відкинуло на ліжко. Знесло. Я встигла зрозуміти - вибухова хвиля", - розповіла Світлана Поклад.

Дружина композитора приклала до пошкодженої щоки лід, після чого одразу відкрила підвал, кинула "тривожну" валізу, куртку і допомогла спуститися в укриття своєму чоловікові.

Фото: Facebook / Світлана Поклад

"Так що ж я маю сказати. Мій прокол! Стовідсотковий! Бо… розслабилися… Шахєди трошки розслабили. А це балістика. І це було страшно неймовірно! А я це сприйняла спокійно аж до перших вибухів! Дуже себе виню в цьому! Дуже! Хоча знаю місце нагорі, де ще можна сховатися, там стільці постійно стоять,але в цьому випадку точно треба було негайно спускатися", - додала жінка.

Дружина Ігоря Поклада наголосила, що не можна ігнорувати сигнали повітряної тривоги та додала, що ця ситуація стала для неї уроком та попередженням: ніхто тебе не змушує, вирішуй сама. "Вирішила, але пізно! Могла статися трагедія!", - написала вона.

Нагадаємо, на початку повномасштабної війни Ігор Поклад із дружиною просиділи у підвалі власного будинку у Ворзелі два тижні без можливості вибратися. Подружжя не мали їжі, води, а у дворі стояло сім російських танків. У березні 2022-го сім'ю та їхніх улюблених собак врятували із заблокованого підвалу.

Фото: Facebook / Світлана Поклад

Ігор Поклад – український композитор, який написав понад 150 пісень та музику до більш ніж 10 фільмів. У списку відомих творів артиста: "Ой, летіли дикі гуси", "Чарівна скрипка", "Скрипка грає", "Зелен-клен", "Тиха вода", "Тече вода", "Наречена". У грудні 2021 року президент України Володимир Зеленський вручив композитору орден Держави із наданням звання Героя України.

Фото: Facebook / Ігор Поклад

Раніше блогерка Тетяна Парфільєва показала, як її житло постраждало від ракетної атаки 23 січня.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття