Лайм

Олена Зеленська відвідала виставку у розкішній вишиванці з кольоровими квітами: фото

Перша леді обрала символічний образ

Вишиванки займають особливе місце у гардеробі першої леді України. Вишиті сорочки Олена Зеленська обирає для закордонних поїздок, також у національному одязі дружина президента з'являється на українських подіях. Одну зі своїх розкішних вишиванок вона одягла на виставку "Ломикамінь. Жіночий спротив у Криму", яка відкрилася у Києві 26 лютого.

Художня виставка проходить у приміщенні Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим. На її відкритті побувала дружина Володимира Зеленського та показала фото на офіційній сторінці в Instagram.

Читайте також: Олена Зеленська у білосніжній вишиванці та штанах модного фасону зустрілася з українцями в Ізраїлі.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Мета виставки – привернути увагу громадськості до історій жінок, яких незаконно ув’язнили за підтримку України, вшанувати силу та відважність дружин політв’язнів, а також тих, хто щодня чинить спротив окупантам, борючись за свої права та свободи.

"За 10 років війни та окупації в Криму з’явилися не лише дружини політв’язнів, але й жінки- політв’язні. Вже 217 жінок притягнені окупантами до так званої адмінвідповідальності за "злочини" на кшталт вдягання вишиванки чи проведення українських вечорів. Кримські журналістки свідчать про те, що відбувається з їхньою батьківщиною, щодня чекаючи арешту, адвокатки стають єдиним захистом для несправедливо засуджених", - написала перша леді.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Виставку картин назвали ім'ям квітки, що росте у Криму, яку у своїй поезії оспівувала українська поетеса Леся Українка. Вона побачила цю рослину на горі Ай-Петрі, і увічнила рядком: "Камінь пробила вона, той камінь, що все переміг".

"Мені здається, у цій історії є надзвичайний символізм. Бо такою квіткою була Леся. Пізніше її навіть називали ломикаменем української культури – за те, що розвивала прогресивні суспільні ідеї, була борчинею", - сказала Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

І додала, що такою квіткою є кожна із жінок, про яких сьогодні мовиться на виставці. Кожна із жінок не лише кримського спротиву – всеукраїнського. І кожна із цих квіток здатна прорости крізь камінь будь-якого терору.

На відкритті виставки перша леді з'явилася в оригінальній вишиванці. Біла лляна сорочка з об'ємними рукавами прикрашена яскравим квітковим орнаментом. Образ Олена Зеленська доповнила улюбленими чорними палаццо і трендовим широким паском.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Раніше перша леді Німеччини на зустрічі з Оленою Зеленською повторила її фірмовий стиль: фото.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували