Лайм

Олена Зеленська у модному пісочному костюмі з широкими штанами відвідала Латвію: фото

Перша леді вже побувала на кількох офіційних зустрічах

Олена Зеленська, яка нещодавно висловилася про зміни у характері чоловіка, прибула з робочим візитом до Латвії. Головна ціль її поїздки - участь у міжнародній конференції "Війна Росії проти дітей". Також вона вже встигла зустрітися з Президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом і Прем’єр-міністеркою Евікою Сілінею.

У Instagram перша леді повідомила деталі. Зокрема, розповіла що зустрілася з прем'єр-міністеркою цієї країни, щоб особисто обговорити допомогу українським дітям, яких примусово вивезла на свої території країна-агресор РФ.

Читайте також: Стараюсь слідкувати за собою: Володимир Зеленський розповів, яких корисних звичок дотримується.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Рада зустрітися з нею сьогодні в Ризі, щоб подякувати за все зроблене. І запросити до нових напрямів допомоги українським дітям, зокрема до "Коаліції девайсів", яку започаткували Міністерство освіти та науки й Міністерство цифрової трансформації та до якої приєдналася моя Фундація. Латвія завжди була прикладом жорстких заходів щодо країни-агресора. Разом із Прем’єр-міністерками Литви та Естонії перед Новим роком саме пані Евіка підписала новий документ на цю тему: країни Балтії ще пильніше стежитимуть за санкціями щодо Росії", - пише дружина Володимира Зеленського.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

У іншому дописі Зеленська розповіла про зустріч з маленькими українцями, які приїхали до Латвії, та про те, як їхнє життя змінила війна: "Коли почалося вторгнення, 9-річний Ілля з мамою був у Маріуполі. Ховалися в підвалах, шукали безпечного місця, щоб захиститися від обстрілів".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Одного разу вони саме перебігали до сусідів, але вберегтися не вдалося: мама Наталія отримала поранення голови, а хлопчику розірвало ногу. Мама на собі дотягнула Іллю додому. І померла на його очах. Далі була примусова депортація в Донецьк, ризик втратити ногу (на ампутації наполягали місцеві лікарі), боротьба бабусі за повернення онука в Україну, - також йдеться у джерелі. - Сьогодні Ілля й багато інших дітей приїхали в Латвію на міжнародну конференцію "Війна Росії проти дітей", присвячену депортації в Росію українських дітей, щоб розповісти свої історії: як втрачали батьків та домівки, як у полоні їм казали, що вони нікому не потрібні, й залякували, яким довгим і тяжким був шлях додому".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Наостанок пані Олена подякувала уряду країни за підтримку та готовність надати допомогу Україні. "Завжди цінуватимемо вашу сміливість і готовність бути поруч з Україною. Вдячна за принципову підтримку на всіх етапах нашого протистояння російській агресії та відновлення справедливості", - підсумувала вона.

Читайте на нашому сайті: Дітям його не вистачає: Олена Зеленська розповіла про життя окремо від чоловіка.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

На заходах перша леді України з'явилася у ніжному вбранні. Вона обрала стильний костюм пісочного кольору, який складався з широких брюк та подовженого піджака з ґудзиками. Свій образ пані Олена доповнила туфлями-човниками гірчичного відтінку та сережками у формі шару, які можна побачити крізь укладку. Завершив лаконічний аутфіт легкий макіяж.

Олена Зеленська з першою леді Латвії (2019–2023) Андрою Левіте та Президентом Латвії (2019–2023) Егілсом ЛевітсомФото: instagram.com/olenazelenska_official

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували