Лайм

Страшна ціна за нагороду: Олена Зеленська відреагувала на перший український "Оскар"

У мережі активно обговорюють перемогу фільму "20 днів у Маріуполі" на "Оскарі-2024", адже стрічка Мстислава Чернова вперше принесла Україні нагороду Американської кіноакадемії. Пишатися є чим, проте радіти не доводиться, адже "20 днів у Маріуполі" - документальний фільм, знятий під час облоги українського міста на початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також: Мстислав Чернов отримав перший "Оскар" для України: що відомо про режисера "20 днів у Маріуполі".

Команда українського фільму "20 днів у Маріуполі" на "Оскарі-2024" Фото: Getty Images

Сам Мстислав Чернов у своїй оскарівській промові зазначив, що з радістю проміняв би "Оскар" на те, щоб Росія ніколи не вторгалася в Україну та не вбивала його співвітчизників. Аналогічну думку висловила Олена Зеленська. Перемозі фільму "20 днів у Маріуполі" перша леді присвятила публікацію у соцмережах.

"Перший український "Оскар" - за документальний фільм "20 днів у Маріуполі". Найважливіша перемога для всієї країни - тому що перемогла насамперед правда, - йдеться у публікації Зеленської. - Якраз кілька днів тому минуло два роки, як росіяни скинули авіабомбу на пологовий будинок у Маріуполі. Два роки, як вони намагаються замаскувати страшний злочин, який вчинили проти цілого міста. Проти людства".

Фото: https://20daysinmariupol.com/

Перша леді подякувала режисерові Мстислава Чернова, фотографу Євгену Малолітку та продюсерці Василісі Степаненко за те, що своїм фільмом вони розповіли світові правду про злочини РФ.

"Ми заплатили страшну ціну за цю нагороду. Але сьогодні кожен і кожна в Україні пишаються вами", - написала Зеленська.

Раніше український бренд показав знаковий елемент костюма режисера "20 днів у Маріуполі" на "Оскарі": фото.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня