Лайм

Український бренд показав знаковий елемент костюму режисера "20 днів у Маріуполі" на "Оскарі": фото

Користувачі мережі оцінили особливий підхід до деталей

На церемонії нагородження "Оскар-2024" світові знаменитості вразили модними аутфітами, серед яких були і вбрання від українських брендів. Мстислав Чернов, режисер "20 днів у Маріуполі", який здобув перемогу у категорії "Найкращий документальний фільм", також здивував підбором особливого вбрання.

Так, на масштабному заході чоловік з'явився у піджаку, який мав знаковий елемент. На підкладці можна побачити слово "Свобода". Авторами унікального одягу, пошитого спеціально за індивідуальними мірками для Чернова, є марка класичного чоловічого одягу INDPOSHIV.

Читайте також: На сцену "Оскара-2024" для вручення нагороди вийшов оголений актор: фото.

Фото: instagram.com/indposhiv_official

"Вітаємо Мстислава Чернова і всіх українців з цією важливою відзнакою за фільм "20 днів у Маріуполі". Також на червоному хіднику "Оскара" вперше з’явився український бренд - Indposhiv. - зазначається на офіційній сторінці бренду в Instagram. - Для Мстислава ми пошили класичний чорний костюм за індивідуальними мірками. Його важливий елемент - підкладка зі словом "СВОБОДА". Дякуємо нашим клієнтам, які обирають Indposhiv для важливих днів не тільки у своєму житті, а й у житті цілої країни".

Сама річ, як можна побачити на опублікованому фото, виконана в чорному кольорі, у той час як підкладка зроблена з синього, а слово "Свобода" – нанесене жовтим. У коментарях люди зауважили, що така деталь має важливе значення і є дуже символічною. Ось, що пишуть юзери з цього приводу:

"Браво! Пишаюсь вами!", "Прекрасна ідея та втілення", "Підтримка, що надає крила! Ідея супер", "Дуже символічно", "Звернув увагу на його костюм із ідеальною посадкою. І на тобі – це ваша робота", "Достойний вигляд".

До слова, Чернов, включно з іншими авторами стрічки, фотокореспондентом Євгеном Малолєткою та журналісткою Василісою Степаненко, обрали чорні образи для заходу.

Читайте на тему: Мстислав Чернов здобув перший "Оскар" для України: що відомо про режисера "20 днів у Маріуполі".

Мстислав Чернов на "Оскарі-2024"Фото: Getty Images

Нагадаємо, стрічка "20 днів у Маріуполі" здобула статуетку у категорії "Найкращий документальний фільм", і ця перемога - перша в історії нашої незалежної країни. Під час своєї промови Мстислав заявив, що "хотів би, щоб цього фільму не було".

"Це перший Оскар в історії України. Я вдячний, це честь для мене. Але напевно я буду першим режисером на цій сцені, який скаже: "Я не хотів робити цей фільм". Я хотів би мати змогу обміняти цей "Оскар" на те, щоб Росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста, щоб росіяни не вбивали десятки тисяч моїх співгромадян-українців. Я б віддав це, аби вони звільнили всіх заручників, солдатів, які захищали нашу землю, цивільних, які в їхніх тюрмах. Але я не можу змінити історію, не можу змінити минуле, проте ми всі разом, ви і я, ми зараз серед найталановитіших людей світу", - прокоментував він тріумф на найпрестижнішій кінопремії світу.

Читайте на нашому сайті: Україна на "Оскарі": які українські фільми претендували на премію і що з цього вийшло.

"20 днів у Маріуполі" розповідає про двадцять днів, які Чернов провів зі своїми колегами-репортерами в облозі міста Маріуполь. Чоловік зібрав кадри, зняті після початку російського вторгнення в Україну командою Frontline та Associated Press (AP). Стрічка показує військові злочини армії РФ, гуманітарну катастрофу в Маріуполі, масові поховання цивільного населення та обстріл пологового будинку.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували