Лайм

Без будь-якого жалю: російський пропагандист Дмитро Пучков Гоблін закликав до вбивства українців

Блогер підтримує російське вторгнення в Україну

Російський пропагандист Дмитро Пучков, відомий під псевдонімом "Гоблін", відзначився особливо цинічною заявою. Блогер та кіноперекладач, який перебуває під санкціями ЄС за поширення пропаганди, публічно закликав до геноциду українців.

Український журналіст Денис Казанський у своєму Telegram-каналі опублікував відео, де уродженець України Пучков каже, що всі українці – нацисти, тому їх марно виховувати, а треба вбити.

Читайте також: Закликав до війни в Україні: російському актору з "Бандитського Петербурга" оголошено підозру.

Фото: Wikipedia

"Як ти вважаєш, ось на запитання: "Як ти ставишся до українців?" Так само, як і вони до мене. Я вважаю, що всю цю нацистську мр*зь треба перестріляти без жалю. Перевиховувати їх марно. Те, що їх там ховають у промислових масштабах – це на користь їм самим і нам також. Ось таке приблизно ставлення", – каже на відео пропагандист.

Дмитро Пучков народився у Кіровограді (нині – Кропивницький). У 2014 році Гоблін підтримав анексію Криму, а у 2022-му - повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

16 грудня 2022 року Пучков був включений до списку санкцій усіх країн Євросоюзу за поширення пропаганди. Журнал Європейського союзу тоді написав:

"У 2014 році Пучков опублікував книгу "Україна - це Росія", в якій відтворив основні тези пропаганди про те, що Україна не є незалежною державою. У березні 2022 року, в інтерв'ю пресі, Пучков підтримав агресивну війну Росії проти України, повторивши основні тези російської пропаганди про те, що війна була результатом агресивних дій України та НАТО, і що Росія лише захищає свою безпеку. Він продовжує розповсюджувати пропаганду про війну в Україні в газеті "Комсомольська правда", що фінансується РФ, а також у різних соціальних мережах".

21 грудня 2022 року Пучков потрапив під санкції Швейцарії, а в січні 2023 року включений до списку санкцій України за поширення російської пропаганди.

Раніше актор "Пригод Електроніка" Торсуєв заявив, що його дружину хочуть ув'язнити в Україні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня