Лайм

Закликав до війни в Україні: російському актору з "Бандитського Петербурга" оголошено підозру

На путініста зібрали доказову базу

В Україні за матеріалами СБУ оголосили заочну підозру Дмитру Пєвцову – російському актору та депутату Держдуми РФ. Зірка "Бандитського Петербурга", який називає себе затятим путіністом, публічно підтримує збройну агресію Росії проти нашої країни.

Служба безпеки зібрала доказову базу на відомого росіянина, який закликав до війни в Україні. У прес-службі відомства зазначили, що фігурант входить до близького оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора.

Читайте також: Куди зник Анатолій Пашинін – зірка російського кіно, котрий воював за Україну на Донбасі.

Фото: t.me/SBUkr

"За даними слідства, Пєвцов неодноразово виступав на підтримку російських окупантів під час масових заходів за участю Путіна. Також зловмисник часто виступав в ефірах центральних телеканалів РФ, де закликав до захоплення державної влади та всієї території України", - повідомили в українській спецслужбі.

Окрім того, як зазначили в СБУ, в інтерв'ю кремлівським пропагандистам Дмитро Пєвцов розповідав, що особисто голосував за визнання "незалежності" тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. При цьому фігурант виправдовував злочинні дії російських військ та окупаційних адміністрацій РФ у тимчасово захоплених регіонах України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Пєвцову про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

У відомстві додали, що оскільки прихильник путінського режиму перебуває в Росії, тривають комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Фото: Wikipedia

Тим часом в Італії українці зірвали концерт російського піаніста, який їздив виступати у розбомблений Маріуполь.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита