Лайм

На конкурсі вперше за 30 років: як представниця Люксембурга виступила на "Євробаченні-2024"

Артистка підкорила вшанувальників

Після 30-річної перерви Люксембург повернувся на "Євробачення-2024" та підкорив шанувальників своєю музичною постановкою. Так, представниця країни TALI вийшла на сцену у першому півфіналі конкурсу, що проходить у Мальме, і виконала композицію під назвою "Fighter".

Виконавиці вдалося добре представити свою країну та потрапити до гранд-фіналу, який відбудеться вже 11 травня. Разом з іншими фіналістами вона отримала право позмагатися за Кришталевий мікрофон. Відео виступу артистки можна знайти на YouTube.

Читайте також: Україна вийшла у фінал "Євробачення-2024": коли виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil.

Фото: instagram.com/eurovision

Пісня "Fighter", яка звучить французькою мовою, розповідає слухачам про "страждання людей та те, як вони їх витримують". В тому числі, Талі наводить приклад із власного життя та розповідає про період перебування у Нью-Йорку, де вона прожила "чимало відторгнень" у музичній сфері.

Виступ представниці Великого Герцогства дозволив потрапити країні до десятки фаворитів, які опинилися в числі перших фіналістів цьогорічного міжнародного пісенного конкурсу за результатами глядацького голосування. Тим не менше, букмекери не так оптимістично оцінюють шанси Люксембурга на перемогу, оскільки після проведення першого півфіналу ця країна потрапила аж на 22 сходинку в рейтингу експертів.

Фото: eurovisionworld.com

Читайте на тему: alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео.

Нагадаємо, Люксембург дебютував на "Євробаченні" з моменту заснування цього конкурсу - в 1956-му. Ця країна є однією з найуспішніших учасників, адже має за своїми плечами аж цілих перемог. Більшою кількістю можуть похвалитися Ірландія та Швеція (7), а також по п'ять перемог - у Франції, Нідерландів та Великої Британії.

Окрім того, у минулому Люксембург перемагав у цьому конкурсі аж два роки поспіль - в 1972 та 1973. Але після невдалих виступів у 80-х та на початку 90-х країна прийняла рішення припинити участь у масштабному заході – це сталося у 1993-му.

Ввиходить, що 23-річна Талі Голергант, яка народилася у листопаді 2000-го року, ні разу не бачила, як її країна бере участь у "Євробаченні". Тому їй випала нагода стати тією виконавицею, яка повернула свою країну на конкурс після перерви більш ніж у 30 років.

Голергант народилася в Ізраїлі, а наразі живе в Нью-Йорку, і там працює викладачкою з вокалу та вчителем музики. Дівчина також грає в мюзиклах, серед яких Les Misérables. Свій перший альбом вона, як відомо, презентувала у 2021 році.

  • Також почитайте, що відомо про співака Baby Lasagna з Хорватії, якому прогнозують перемогу на "Євробаченні-2024".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято