Лайм

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

Україна у фіналі!

7 травня 2024 року в Мальме (Швеція) стартував 68-й пісенний конкурс "Євробачення-2024". У першому півфіналі виступили 15 учасників, зокрема представниці України alyona alyona і Jerry Heil. Український дует боровся за місце у фіналі з піснею Teresa & Maria.

Читайте також: alyona alyona та Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео.

Як пройшов перший півфінал "Євробачення-2024"

00:20 Перший півфінал "Євробачення-2024" завершено! Другий конкурсний день відбудеться у четвер, 9 травня.

00:12 Настав момент, на який учасники чекали із завмиранням серця - оголошення результатів. Бали оголошують у довільному порядку. Першою місце у фіналі здобула Сербія. Португалія – другий фіналіст "Євробачення-2024". Словенія пройшла у гранд-фіналі. Україна у фіналі! Також готуються до фіналу – Литва, Фінляндія, Кіпр, Хорватія, Ірландія, Люксембург.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

00:01 Поки триває підрахунок голосів, стало відомо, що під час виступу травмувалася Jerry Heil.

"У той момент, коли я піднімаюся на гору, наприкінці я падаю на коліно. Коли ми репетируємо, це на підлозі, там немає кута нахилу. А тут я витягнулася вперед і падаю. Я жива, мені приклали холодок і все буде добре", - прокоментувала співачка інцидент у себе в телеграм-каналі.

Фото: instagram.com/thejerryheil

23:55 Лінії для голосування закриті!

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

23:38 Розпочалося голосування! Україна голосує у першому півфіналі "Євробачення-2024". Віддати голос можна за будь-якого учасника, окрім alyona alyona та Jerry Heil. Порядкові номери у таблиці нижче.

Фото: Скріншот

23:33 На сцені представниця Люксембургу 23-річна виконавиця ізраїльського походження Талі Голергант (відома як Талі). Цьогоріч Люксембург повернувся на "Євробачення" - востаннє країна брала участь в шоу у 1993 році. Це був останній номер конкурсної програми.

Фото: Getty Images

23:30 Співає співачка та авторка пісень Іоланда Коста, відома просто як Іоланда. 29-річна артистка представляє на "Євробаченні-2024" Португалію.

Фото: Getty Images

23:26 На сцені Австралія. Дует Electric Fields з піснею One Milkali.

Фото: Getty Images

23:22 Співаки Fahree (Фахрі Ісмаїлов) та Ількін Довлатов з Азербайджану співають Özünlə Apar ("Бери мене з собою") двома мовами - англійською та азербайджанською.

Фото: Getty Images

23:17 Знайомимося з представником країни-господарки дуетом Маркусом та Мартінусом. Швеція, як минулорічна переможниця, автоматично потрапляє у фінал, тому хлопці не потребують наших голосів сьогодні.

Фото: Getty Images

23:12 Молдавська співачка Наталія Барбу вийшла на сцену з піснею In the middle.

Фото: Скріншот

23:07 Дивимося виступ Фінляндії на "Євробаченні-2024". Країну представляє дует Windows95man. Музиканти на сцені влаштували феєричне шоу - один зі співаків з'явився перед глядачами нібито без трусів, але наприкінці номера з'ясувалося, що білизна була, але тілесного кольору.

Фото: Getty Images

23:03 На сцені Словенія та її представниця Raiven (справжнє ім'я - Сара Бришки Цирман) із "магічною" піснею Veronika. На її створення співачку надихнула графиня Вероніка – перша жінка, засуджена за чаклунство у Словенії.

Фото: Getty Images

22:59 Дивимося виступ представника Німеччини співака Isaak. Країна автоматично потрапляє у фінал, тож за неї ми сьогодні не голосуємо.

Фото: Getty Images

22:51 Ісландія виступає у першому півфіналі. Країну представляє 52-річна виконавиця Хера Бьорк із піснею Scared of Heights. Артистка вже виступала на головній сцені конкурсу у 2008, 2009, 2012, 2015-2017 роках як бек-вокалістка.

Фото: Getty Images

22:47 Запалює сцену "Євробачення" представник Хорватії Baby Lasagna, якому прогнозують перемогу на конкурсі. Його трек Rim Tim Tagi Dim на перший погляд може здатися веселим і жартівливим, проте насправді він натхнен масовою еміграцією молоді з Хорватії. У минулому артист і сам шукав найкраще життя та їздив до Німеччини.

Фото: Getty Images

22:44 Свій виступ показує 24-річна співачка LUNA із Польщі. Пісня The Tower - про внутрішню силу людини, а також перепони, які вона долає на шляху до щастя.

Фото: Getty Images

22:38 Україна на сцені "Євробачення-2024"! alyona alyona та Jerry Heil з'явилися на сцені у справжній кольчузі та латах як у Архангела Михаїла. Постановкою ефектного номера займалася Таню Муіньо. "Дякуємо за підтримку України", - сказали українки наприкінці свого виступу.

Фото: Getty Images

22:26 Екстравагантна ірландська співачка Bambie Thug (справжнє ім'я – Бембі Рей Робінсон) показала містичний номер на сцені "Євробачення-2024". 31-річна представниця Ірландії, яка ідентифікує себе як небінарну особу, заспівала композицію Doomsday Blue.

Фото: Getty Images

22:22 Литва на сцені "Євробачення-2024". Співак і автор пісень Сільвестрас Белте, який виступає під творчим псевдонімом Silvester Belt, вийшов на сцену з піснею Luktelk ("Почекай") - про людей, які застряють у щоденній рутині, через що стають нещасливими, але потім прокидаються і танцюють попри все. До речі, Сільвестрас підтримує Україну, про що постійно говорить у своїх інтерв'ю.

Фото: Getty Images

22:18 Другою у конкурсній програмі шоу виступає Сербія. Країну з піснею Ramonda представляє 32-річна сербська співачка Teya Dora (справжнє ім'я – Теодора Павловська).

Фото: Getty Images

22:13 На сцені перша учасниця Силія Капсіс. 17-річна виконавиця представляє Кіпр. Пісня Liar ("Брехня") не присвячена якійсь людині, як це може здатися з назви. У ній порушуються такі питання, як сором за тіло, сексуальність та різні форми пригнічення.

Фото: Getty Images

22:00 У Мальме офіційно розпочалося "Євробачення-2024"! Відкрили перший півфінал учасники минулорічних конкурсів - Олена Фурейру, Ерік Сааде та Шанель. Своїми виступами вони хотіли показати, що не обов'язково виграти конкурс, щоб стати зіркою "Євробачення".

Фото: Getty Images

Коли і де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024"

За центральноєвропейським літнім часом шоу розпочнеться о 21:00. Дивитися перший півфінал "Євробачення-2024" онлайн можна буде на YouTube-каналі Eurovision Song Contest, без перекладу українською мовою.

По Києву перший півфінал "Євробачення" розпочнеться о 22:00. Транслюватиме шоу телеканал "Суспільне Культура", а коментувати те, що відбувається на сцені, знову дісталося Тімуру Мірошниченко - "голосу Євробачення" в Україні.

Також перший півфінал "Євробачення-2024" можна буде подивитися на всіх платформах "Суспільного":

За роботою Тімура Мірошниченка з коментаторської студії можна спостерігати на YouTube-каналі "Євробачення Україна" .

Стежити за подіями онлайн також можна й на theLime.

Хто виступить у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Учасники вийдуть на сцену у такому порядку:

  1. Кіпр: Силія Капсіс - Liar
  2. Сербія: Teya Dora - Ramonda
  3. Литва: Silvester Belt - Luktelk
  4. Ірландія: Bambie Thug - Doomsday Blue
  5. Україна: alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria
  6. Польща: LUNA – The Tower
  7. Хорватія: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim
  8. Ісландія: Хера Бьорк - Scared of Heights
  9. Словенія: Raiven - Veronika
  10. Фінляндія: Windows95man - No Rules!
  11. Молдова: Наталія Барбу - In the Middle
  12. Азербайджан: Fahree та Ількін Довлатов - Özünlə apar
  13. Австралія: Electric Fields - One Milkali (One Blood)
  14. Португалія: Іоланда – Grito
  15. Люксембург: Талі - Fighter

Також у перший день конкурсу виступатимуть Німеччина, Велика Британія та Швеція. Якщо раніше країни "Великої п'ятірки" та країна-переможниця виступали лише у фіналі, то у 2024 році вони вперше заспівають наживо у півфіналах "Євробачення".

Прослухати конкурсні пісні учасників першого півфіналу "Євробачення-2024" можна тут.

Фото: corp.suspilne.media

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Україна голосує у першому півфіналі. За правилами "Євробачення", глядачі голосують у тому півфіналі, в якому бере участь їхня країна. Українці можуть віддати свій голос за будь-якого учасника першого півфіналу, окрім alyona alyona і Jerry Heil.

Проголосувати можна кількома способами:

  • через офіційний додаток "Євробачення" для iOS, Android чи Windows;
  • за допомогою SMS із порядковим номером фаворита. Номери телефонів повідомлятимуть безпосередньо під час прямого ефіру.

Проголосувати можна за лідера до 20 разів.

Країни, які не беруть участь у "Євробаченні-2024", голосують у всіх півфіналах та гранд-фіналі конкурсу. Їхні лінії голосування відкрилися після фінальних репетицій учасників першого півфіналу.

Українці за кордоном можуть голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil. Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024" у Польщі, Німеччині читайте в цьому матеріалі.

Прогноз букмекерів

У день старту "Євробачення-2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця 68-го пісенного конкурсу. Україна, яка була у трійці лідерів, опустилася на рядок нижче. Станом на вечір 7 травня alyona alyona та Jerry Heil посідають 4 місце у букмекерській таблиці прогнозів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Олександр Усик поборов Тайсона Ф'юрі. Українські зірки емоційно відреагували на історичну перемогу