Лайм

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Масштабний захід обійшов навіть коронацію Чарльза III

"Євробачення-2023", яке у минулому році проводилося у Британії від імені України, здобуло престижну премію BAFTA TV Awards 2024 у номінації "Найкраще шоу в прямому ефірі". Над організацією масштабного заходу тоді працювала українсько-британська команда, оскільки у 2022 на конкурсі переміг гурт Kalush Orchestra.

Ведучими заходу у 2023-му році стали лідерка гурту "The Hardkiss" Юлія Саніна та британська акторка Ханна Веддінгем. Повний список переможців вже опублікували на офіційному сайті премії.

Читайте також: Привернули увагу до України: alyona alyona і Jerry Heil висловилися про результати "Євробачення-2024".

Фото: Getty Images

Так, після оголошення результату у номінації "Найкраще шоу у прямому ефірі" на сцену піднялася команда "Євробачення-2023" та забрала статуетку. Нагороду вручили Ханні Веддінгем, і та подякувала від імені організаторів масштабного шоу. "Той тиждень, який ми провели в цей час минулого року, я знаю, для всіх тут був найбільш винятковим, напруженим тижнем", - зазначила знаменитість.

Саніна також прибула до Лондону, аби особисто бути присутньою на церемонії нагородження. Для особливої події виконавиця обрала білосніжну сукню від українського бренду VALERY KŌVALSKA. Співачка зібрала волосся назад, створивши легкий мокрий ефект, а сукня дозволила їй продемонструвати ноги. Свій аутфіт зірка завершила босоніжками на підборах та масивними сережками у формі овалу. Вбрання для червоної доріжки BAFTA Саніна вже показала в Instagram-stories.

Фото: Getty Images

Читайте на тему: Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів.

"Друзі, я в Лондоні. Сьогодні я запрошена почесною гостею на BAFTA Awards. Тому що Євробачення [2023] номіноване на найкраще шоу в прямому ефірі. Ми номіновані за минулорічне Євробачення і мене запросили бути тут разом з командою BBC, з командою Євробачення, з усіма, хто працювали над цим шоу, - зазначила вона у соцмережах.

"Щойно! Євробачення перемогло в номінації найкраще шоу в прямому ефірі. Ми отримали BAFTA, вся команда отримала цю нагороду. І це просто вау! Це найкраще завершення цієї магічної історії, яке тільки могло бути", - згодом додала артистка.

Тим часом на сторінці телепремії в Instagram оприлюднили кумедний кадр з переможцями. Можна побачити, що вони позують із посмішками на обличчях, нібито дзвонять по стаціонарному старому телефону та викрикують: "Так! Я зробив це!". Разом з іншими в кадрі позує і Юлія Саніна, яка тримає статуетку в руках.

Фото: Getty Images

За перемогу в номінації "Найкраще шоу у прямому ефірі" від телепремії BAFTA змагалися:

  • Пісенний конкурс "Євробачення 2023".
  • Коронаційний концерт на честь Чарльза III.
  • Королівський фестиваль пам'яті Королівського британського легіону.

Виходить, що "Євробачення 2023", яке проводилося у Британії від імені України, обійшло навіть коронацію Чарльза III. Нагадаємо, Kalush Orchestra перемогли на масштабному пісенному конкурсі у 2022 році з піснею "Стефанія", однак через війну в нашій країні захід приймала Велика Британія як срібна призерка.

Ведучими минулорічного шоу стали Юлія Саніна, Ханна Уоддінгем та Аліша Діксон. Також них приєднався Грем Нортон – коментатор "Євробачення" у Британії.Фото: Getty Images

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як російська культура пролізає в "європейські щілини"

Російська прима-балерина Світлана Захарова таки виступить у Словенії на Люблянському фестивалі

Ілона Гвоздьова після мамопластики похвалилася фото в бікіні і згадала дитинство в рідному Криму

Українська танцівниця та педагог-хореограф Ілона Гвоздьова продемонструвала підтягнуте тіло та результат мамопластики у відкритому бікіні

Продовжуєте зросійщувати суспільство: Гайтану захейтили за російську мову в соцмережах

Українська співачка Гайтана нарвалася на критику в мережі через спілкування російською