Лайм

Що зараз з гуртом Kalush Orchestra, який переміг на "Євробаченні-2022"

Виконавці продовжують їздити з концертами та радувати шанувальників новими хітами

Kalush Orchestra - український фолк-хіп-хоп гурт із 6 музикантів, заснований у 2021 році. Шалену популярність музиканти здобули після тріумфальної перемоги на "Євробаченні-2022" з піснею "Стефанія". Що відомо про життя виконавців зараз, чи правдивою є інформацію про можливий розпад колективу - читайте далі на сторінці.

Читайте також: Kalush вибачився за образливий текст пісні "Батьківщина" про дівчину-волю.

Зліва направо: Олег Псюк, Саша Таб, МС Кіліммен, Ігор Діденчук, Тимофій МузичукФото: instagram.com/kalush.official

Лідер Kalush Orchestra Олег Псюк нещодавно відповів на припущення, що їхній колектив розпався. Зокрема, в інтерв'ю для "ТиКиїв" він спростував подібні заяви та пояснив, що наразі існує кілька паралельних проектів, які мають різну мету та відрізняються різними стилями.

"Є KALUSH, Kalush Orchestra, КИЛИММЕН, і вони цікаві людям. Приходьте обов'язково на наші виступи, адже це завжди дуже добре спродюсована програма. Усі хлопці унікальні", - прокоментував цю ситуацію репер. Також Псюк додав, що цієї весни у гурту запланований тур містами України.

Що стосується сопілкаря колективу Тимофія Музичука, то він також займається розвитком своєї сольної кар'єри. У найближчому майбутньому артист пообіцяв презентувати свою першу сольну композицію.

"Сподіваюся, трек вийде найближчим часом. Зі стилем я ще не визначився. Пишу поки що демки в різних стилях. Там буде трохи фольку, музику створять цікаві інструменти... Хочеться, щоб люди розрізняли інструменти, чули саме українські - дудку, трембіту чи сопілку. Оскільки, здебільшого, публіка знає тільки про сопілку. Навіть на тилинку, яка звучить у пісні Stefania, теж часто кажуть, що це сопілка. Доводиться постійно виправляти", - говорив він.

Читайте на тему: Не склалося спілкування: Аліна Паш заявила, що не поважає соліста Kalush Orchestra.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Віталій Дужик, інший учасник гурту, нещодавно повінчався зі своєю обранцею Євгенією Мазуренко – це сталося через три місяці після заручин. Для весільної церемонії вони обрали українське вбрання регіонів України, в яких народилися: наречений постав у традиційному образі Волині, наречена – Бориспільщини.

"Ми дуже хотіли вінчатися у традиційному вбранні. У мене - стрій моєї прабабусі - Бориспільщина, у Віталіка - Волинь. Чому саме ці регіони? Тому що це краї, де ми народилися і виросли. Для нас було важливо, щоб кожен із нас був у вбранні свого регіону, що символізувало б об'єднання", - ділилися закохані у соцмережі Instagram, а також оприлюднили у серію яскравих святкових кадрів.

Віталій Дужик зі своєю обраницеюФото: instagram.com/vietalduzhyk

Олег Псюк у соцмережах також час від часу ділиться подробицями особистого життя. Відомо, що він перебуває у стосунках із дівчиною на ім'я Олександра, з якою раніше публікував романтичні знімки з нагоди її дня народження.

Олег Псюк зі своєю дівчиноюФото: instagram.com/kalush.official

Читайте на нашому сайті: Kalush Orchestra порадували кумедною акустичною версією пісні "Стефанія": відео.

Нагадаємо, Kalush Orchestra перемогли на "Євробаченні 2022", здобувши омріяний кришталевий мікрофон. Однак після завершення конкурсу вони не залишили його собі, а продали за 900 тисяч доларів на благодійному аукціоні. Виручені кошти музиканти направили на допомогу українським військовим. Ще 11 мільйонів гривень вдалося виручити завдяки внескам-пожертвуванням для розіграшу рожевої панами Олега Псюка.

Після продажу кришталевого кубку організатори міжнародного пісенного конкурсу не залишилися байдужими до такого жесту та надали переможцям знамениту копію призу. Тоді повідомлялося, що новий кришталевий мікрофон вирушить містами України, щоб кожен охочий міг сфотографуватися з переможним трофеєм.

гурт отримав новий кубок після продажу попередньогоФото: instagram.com/suspilne.eurovision

Пізніше артисти вирушили у європейський тур, щоб розповісти світові про війну в Україні та зібрати кошти на допомогу своїй країні. Повернувшись із Європи, музиканти поділилися, що їм вдалося зібрати понад 50 мільйонів.

У жовтні 2022 року Kalush Orchestra сходили в гості до Арнольда Шварценеггера. "Вчора залетіли в гості до Арнольда Щварцнегера. Він запросив нас до себе додому та вийшов зустрічати з великим домашнім ослом", - написали зірки, а також поділилися спільним фото зі світовою знаменитістю.

артисти познайомилися з Арнольдом ШварценеггеромФото: instagram.com/kalush.official

Читайте також: Кейт Міддлтон та світові зірки разом із Kalush Orchestra виконали "Стефанію" в фіналі "Євробачення": відео.

У листопаді того ж року переможці "Євробачення 2022" виступили на церемонії MTV Europe Music Awards, яка відбулася у PSD Bank Dome у Дюссельдорфі, Німеччина. Артисти виконали пісню "Стефанія", добре відому шанувальникам, тоді як іншу їхню композицію слухачі почули вперше.

За виступ, який тривав близько чотирьох хвилин, виконавці заспівали уривок нової роботи, а також легендарну "Стефанію". Відомо, що виступом колективу, тобто режисурою та постановкою номера займався популярний український хореограф Костянтин Томільченко.

виконавці виступали на церемонії MTV EMAФото: Getty Images

Окрім того, Олег Псюк висловився про популярність після перемоги на "Євробаченні". На запитання журналістки про те, чи не боїться артист втратити славу та впізнаваність, він відповів, що "у нього немає цілі бути кращим за інших", натомість разом із колективом вони роблять те, що їм подобається.

"Ми просто робимо те, що нам подобається. В мене немає цілі робити так, щоб всі казали: "Вау, Калуш!". Мені подобається робити те, що мені подобається, і подобається всій нашій великій команді. Якось воно так і ототожнюється, що воно подобається і людям. В нас немає цілі бути кращими за когось іншого. В нас є ціль – робити класно, так, щоб коли іноземець почує українську музику, сказав: "Вау, Україна чудова", - говорив репер.

колектив їздив з благодійними концертами до США та КанадиФото: instagram.com/kalush.official

Читайте на тему: Хто переможе на "Євробаченні-2024": Україна втратила перше місце у рейтингу букмекерів.

До слова, до колективу Kalush Orchestra входять шість учасників:

  • Олег Псюк (aka Псючий Син) - засновник і соліст
  • Тимофій Музичук - мультиінструменталіст і вокаліст
  • Олександр "Таб" Слободяник - вокаліст гурту, відомий також, як учасник гурту "Сальто назад"
  • Олександр Кондратюк - мультиінструменталіст
  • Віталій Дужик - мультиінструменталіст
  • MC KYLYMAN (aka КИЛИММЕН) - віртуальний образ українського музиканта, під маскою якого може ховатися будь-яка людина. КИЛИММЕН перекладається як "Людина Килим".

Андрій Гандзюк, він же МС Джонні Дивний, пішов з гурту у травні 2023 року, щоб розпочати сольну кар'єру. Детальніше про кожного з учасників - читайте у цьому матеріалі.

  • Тим часом "Антитіла" пояснили, чому вони проти участі України у "Євробаченні" під час війни.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків