Лайм

Помер Богдан Козак: українські зірки відреагували на смерть видатного актора

Серце артиста перестало битися на 84-му році життя

28 травня у Львові помер Богдан Козак - український актор, режисер, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка. Народному артисту України було 83 роки.

Сумну звістку у своєму Telegram повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. Він назвав актора "однією з найяскравіших постатей сучасного національного театрального мистецтва України".

Читайте також: Дуже боляче: Світлана Тарабарова повідомила про втрату рідної людини.

Фото: t.me/kozytskyy_maksym_officia

"Актор-аналітик. Гострий розум і велика працьовитість. Вмів іронізувати над собою. Прекрасний майстер художнього слова, його "Шевченкіана" – велика гордість української культури", - додав Козицький.

Богдан Козак народився 27 листопада 1940 року у Львові. Був актором Національного театру імені Марії Заньковецької, працював першим деканом факультету культури та мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка. Серед його учнів – народні артисти України Орест Гарда, Любов Боровська та Іван Довгалюк.

У театрі відреагували на смерть видатного актора. Також трагічну звістку прокоментували відомі українці, серед яких музикант Святослав Вакарчук, акторки Ірма Вітовська, Олеся Жураківська, Ксенія Баша та багато інших.

"Богдан Миколайович був взірцем шляхетного ставлення до професії та учителем для багатьох акторів. Сьогодні ми втратили великого артиста, одного з корифеїв нашої сцени та театрального педагога", - написали на facebook-сторінці Національного театру імені Марії Заньковецької.

Фото: facebook.com/zankovetska.theatre

Святослав Вакарчук

"Він був близьким другом нашої родини. Ми щиро співчуваємо його близьким. Я особисто пам'ятаю його з львівської юності. Саме він у ті часи дозволив своїй студентці Поліні Войневич виконати у театрі романс, який потім уже всі ви взнали як нашу пісню "Віпусти". То було її перше виконання, ще до запису в студії. Тому саме з цією піснею асоціювався у мене пан Богдан і з тим першим акторським курсом, який він виховав", - поділився лідер гурту "Океан Ельзи".

Читайте також: Український актор Петро Нікітін раптово помер у віці 61 року.

Фото: facebook.com/sviatoslav.vakarchuk

Ірма Вітовська

"Сьогодні чорний день.. Ви були не лише моїм Вчителем.. Ви були моїм Великим Другом. Але з розумом і душа дивиться вглиб себе, чи поза себе в світ невидимий? То може і там я зможу все Вам розповідати і ми обовʼязково ще потеревенимо та посміємось", - написала акторка. Її допис прокоментувала колега Олеся Жураківська: "Світла пам'ять".

Фото: facebook.com/irmcya

Ксенія Баша

"Козак Богдан Миколайович. Ви були красивим чоловіком, талановитим актором і вчителем. Дякую Вам за те, що завжди опікувались моєю мамою... Мені дуже сумно, що Ви вже не з нами...", - прокоментувала акторка.

Фото: facebook.com/velukabasha

У квітні помер Дмитро Капранов – відомий український письменник та блогер.

Новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Будувалися понад 20 років: Джамала висловилася про дім батьків у Криму, який відібрали окупанти

Українська співачка Джамала висловилася про втрату батьківського будинку в окупованому Криму, який відібрали росіяни

Не бачу нічого кримінального: Каменських пояснила, чому продовжує співати російською

Відома українська співачка Настя Каменських не соромиться, що продовжує виконувати свої пісні російською мовою за кордоном  

Маю право: автор хіта "Я з України" заявив, що не вірить зіркам, які перейшли на українську

Соліст гурту "МЕРІ" Віктор Вінник сказав, що думає про артистів, які після початку війни почали виконувати україномовні пісні