Лайм

Пішов воювати добровольцем: на фронті загинув актор Андрій Доманський

Під час служби чоловік отримав важку контузію

На фронті загинув актор Андрій Доманський. На початку повномасштабного російсько-української війни чоловік прийняв добровільне рішення стати на захист рідної країни.

Трагічну звістку підтвердили на офіційній Facebook-сторінці Житомирського академічного музично- драматичного театру імені Івана Кочерги, де захисник пропрацював 25 років і зіграв понад 40 ролей. У пості зазначається, що прощання із воїном відбудеться 10 квітня о 12:00 у фоє театру.

Читайте також: Велика втрата: Приходько розповіла про трагедію у Трускавці та назвала причину смерті менеджера.

Андрій ДоманськийФото: facebook

"Ти завжди був щирим і добрим. Завжди йшов вперед до своєї мети. Ти вмів підтримати словом і ділом. Завжди усміхнений. Мудрий, відвертий, емоційний. Неймовірно талановитий, харизматичний. Ти любив театр, а театр любив тебе. Майже 25 років ти служив театру. Тобою зіграно понад 40 яскравих ролей. Ти був надійним партнером. Твої ролі назавжди залишаться у пам'яті глядачів…Ти назавжди залишишся у наших серцях..", - говориться у публікації.

Андрій Доманський, який мав позивний "Артист", під час служби отримав важку контузію у бою, після чого проходив лікування, а ще пізніше - був списаний зі служби. Про це в соцмережах розповів його побратим Олег Сафтюк.

Читайте на тему: Віддали життя за Україну: хто з відомих акторів загинув на фронті за час повномасштабної війни.

Фото: facebook

"Помер мій друг, мій побратим Андрій Доманський "Артист". Разом пройшли з початку повномасштабної. Воювали з Макарова і до Херсону. Разом штурмували 17-ту точку, що під Білогіркою на Херсонщині, тримали оборону. Саме він витягнув мене пораненого з окопу і прикривав відхід. У тому бою Андрій отримав важку контузію… Потім разом по шпиталях… лікування, ВЛК. Його списали, я зрадів. Сказав, поживеш іще трошки…", - написав Сафтюк на своїй сторінці у Facebook.

Колеги по творчому цеху вшановують пам'ять захисника та публікують архівні світлини із ним. Також відомо, що у період своїх відпусток Доманський завжди приїжджав до рідного театру. Яскраві моменти можна знайти на сторінці в Instagram "Журналу Житомира":


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений ЖЖ - Журнал Житомира (@zhitomir)

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре