Лайм

Боровся з важкою хворобою: український режисер помер у віці 43 років

Його серце перестало битися цієї ночі

4 червня на 44-му році життя помер театральний режисер Ніко Лапунов. Про це повідомив Полтавський академічний обласний театр ляльок, де він працював останні роки.

"Трагічна звістка сколихнула сьогодні наш театр. Цієї ночі перестало битися серце головного режисера нашого театру Ніко Лапунова. Він був талановитим режисером, художником, сценографом, дизайнером, майстром, який виготовляв декорації та ляльки. Пишаємося, що довелося працювати з Вами Світло вічна пам'ять", - написали колеги режисера.

Читайте також: Помер Богдан Козак: українські зірки відреагували на смерть видатного актора.

Фото: facebook.com/puppet.poltava

Точна причина смерті режисера не повідомляється, але відомо, що останнім часом він боровся з важкою хворобою. Наприкінці травня Ніко написав у соцмережах, що знаходиться у лікарні та чекає на аналізи спинної рідини. Про свій діагноз він не розповідав, бо, за його словами, сам його не знав. Серед головних симптомів на той час була неможливість нормально розмовляти.

У день смерті Лапунова його facebook-сторінка переповнена скорботними дописами колег, друзів і тих, хто не був знайомий з ним особисто.

Ніко Лапунов родом із Сімферополя. У 2014 році після анексії Росією Криму режисер переїхав до Києва. Останні роки життя був головним режисером у Полтавському театрі ляльок. Його головні спектаклі - "Великий льох", "Леді в лавандовому", "Полохливий кролик", "Північне сяйво".

Фото: facebook.com/niko.lapunov

Задовго до повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ніко Лапунов визнав важливість української мови. "Я знав її, але не говорив, як майже всі кримчани. А заговорив тут. Ми зустрілися з Єрмаковим Андрієм і якось так перейшов а українську", - розповідав він у 2017 році.

Також Лапунов був відомим вишивальником, створював колекції одягу, який показували на європейських подіумах. У 2016 році створив триптих "Д я? Молитва. Моя Україна".

У квітні раптово помер український актор Петро Нікітін.

Новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Буде що сказати в суді: адвокат Тімберлейка прокоментував арешт співака через "п'яне" водіння

Адвокат Джастіна Тімберлейка заявив, що має намір рішуче захищати співака в суді, якого звинувачують у водінні у нетверезому стані

Олександр Терен відповів, чи може на "Холостяку" закохатися у жінку з дитиною

Герой 13 сезону шоу "Холостяк" Олександр Терен Будько розповів, чи готовий будувати стосунки з жінкою з дитиною

Війна на виживання українців: лідер гурту "Фіолет" пояснив, чому пішов на фронт на третій рік вторгнення

Український музикант, письменник та лідер рок-гурту Фіолет Сергій Мартинюк зізнався, через що вирішив піти на фронт лише у 2024 році