RU  UA

Lifestyle

Ікра з баклажанів: покроковий рецепт сезонної заготівлі

Закуска готується з простих продуктів

Баклажанна ікра - дуже смачна і проста заготовка на зиму. А якщо її приготувати з запечених овочів - аромат просто зведе вас з розуму.

Звичайно, найсмачніша ікра виходить з запечених на грилі овочів - їх м'якоть набуває додатковий аромат димку. Але у відсутності хорошого гриля з цим допоможе впоратися і звичайна духовка. The Lime згадав простий рецепт баклажанної ікри, яку можна заготовити на зиму або просто подати до столу в якості закуски.

Для того, щоб зробити ікру з баклажанів, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • баклажани - 1 кг
  • цибуля ріпчаста - 400 г
  • олія - 100 мл
  • томатна паста - 50 г
  • часник - 2 великих зубки
  • сіль - 1 ч.л.
  • цукор - 1 ч.л.
  • яблучний оцет - 1 ч.л.
  • чорний мелений перець - за смаком

Крок 1: Баклажани помити, проколоти виделкою і помістити в розігріту до 230-240 градусів духовку. Запікати овочі 30-40 хвилин, до м'якості.

Крок 2: Запечені баклажани вийняти, скласти в каструлю, закрити кришкою і укутати рушником. Залишити в такому стані хвилин на 15, щоб краще відокремлювалася шкірка.

Крок 3: Готові баклажани очистити від шкірки і дрібно нарізати.

Крок 4: Ріпчасту цибулю очистити і дрібно порубати. У глибоку сковороду з товстим дном налити масло, додати до масла рубаний лук, смажити на середньому вогні до м'якості, хвилин 12-15.

Крок 5: Потім додати томатну пасту і продовжувати тушкувати ще хвилин 8.

Крок 6: Додати до цибулі з пастою підготовлені баклажани. Тушкувати на слабкому вогні 5 хвилин.

Крок 7: Додати сіль, цукор, перець, часник, оцет і тушкувати ще під кришкою хвилин 5-7, періодично помішуючи.

Крок 8: Розкласти ікру по стерилізованих банках і залишити до повного охолодження. Зберігати баночки з ікрою з баклажанів в прохолодному місці.

Як бонус пропонуємо вам також відеорецепт з приготування ікри з баклажанів:

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овны, Львы и Скорпионы являются самыми вспыльчивыми знаками Зодиака, рассказали астрологи – специалисты поделились подробностями

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Как необходимо поливать томаты после высадки в открытую почву, а также какой должна быть температура воды, чтобы не навредить растениям

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Творожная запеканка с яблоками - полезный и быстрый завтрак для всей семьи, который можно приготовить и в духовке, и в мультиварке