Лайм

Дотримуємося Різдвяного посту 2019-2020: дати і поради з правильного харчування

Правила и запреты на Рождественский пост

Коли починається Різдвяний піст, скільки він триває і яких правил важливо дотримуватися в цей час? Про все це ми розповімо в спеціальному матеріалі. Також тут ви зможете дізнатися, що можна їсти, які продукти заборонені і чого ні в якому разі не можна робити.

У 2019 році Різдвяний піст починається 28 листопада. Триває він 40 днів, в цей час діє цілий ряд правил і заборон, яких повинні дотримуватися православні віруючі.

Що можна їсти

У понеділок, середу і п'ятницю потрібно їсти холодну їжу і чорний хліб, у вівторок і четвер можна вживати гарячу їжу, додавати рослинне масло і рибу, також дозволяється вино. На вихідних дозволено їсти овочі, рибу, додавати масло, їжа може бути гарячою, вино теж не забороняється. Весь піст можна вживати фрукти, овочі, мед, соління, крупи.

Чого не можна їсти

Не дозволяється їсти продукти тваринного походження: м'ясо, птицю, молочні продукти, в тому числі вершкове масло і сир. Заборонена риба, крім днів, коли її можна додавати в раціон (ці дні описані в пункті вище).

Що потрібно робити

Важливо дотримуватися обмежень в харчуванні. Також потрібно молитися, дякувати Богові, ходити до церкви і спілкуватися зі своїм духовним наставником.

В піст потрібно проявляти турботу і співчуття, надавати допомогу, прощати тих, хто заподіяв вам зло. Потрібно також читати духовну літературу, боротися зі своїми поганими звичками. До Різдва потрібно зробити прибирання і викинути або винести з дому весь непотріб.

Чого не можна робити

Під час посту заборонено лаятися, лихословити, вести розгульний спосіб життя. Не можна грати в азартні ігри, скаржитися, влаштовувати скандали, бунтувати.

Дуже важливо в цей період відмовитися від будь-якого негативу. Адже ніяка дієта не може замінити духовну їжу і позитивні емоції і помисли.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Що приготувати з картоплі: блогерка поділилася оригінальним рецептом на вечерю

Тушкована картопля з м'ясом та овочами - як її зробити швидко та легко - покроковий рецепт від кулінарної блогерки

Як Великдень відзначають у західних країнах: цікаві традиції свята

31 березня Великдень святкують християни західного обряду - католикі, протестанти та інших - як його відзначають, традиції та факти про свято

Знайдуть спільну мову з будь-якою свекрухою: найкращі невістки по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих невісток за знаками Зодіаку - у списку опинилися Овни, Близнюки, Терези та Козероги